Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Μηλόπιτα

Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια αλεύρι
4 αυγά
λίγο κονιάκ
1 κουτ. γλ. κανέλα
1 μπέϊκιν
1 κουτ. γλ. σόδα
1 ποτήρι καρύδια τριμμένα
5 μήλα σε κύβους

Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και κατόπιν προσθέτουμε τ' αυγά. Σε ένα μπωλ βάζουμε στο αλεύρι το μπέϊκιν και την κανέλα και αφού τα κοσκινίσουμε, τα προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα. Ενώ όλα τα παραπάνω ανακατώνονται στον κάδο του μίξερ, έχουμε βάλει τη σόδα στο κονιάκ και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα.
Βγάζουμε το μίγμα από το μίξερ και συνεχίζουμε ν'ανακατώνουμε με το χέρι ενώ προσθέτουμε τα καρύδια και τα μήλα. 'Οταν ενωθούν όλα τα υλικά είναι έτοιμο για ψήσιμο.

Ψήνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου.

'Οταν  βγει από το φούρνο θα δείτε ένα ωραίο παντεσπάνι που θα το σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.


Καλή επιτυχία !!!

Αυτά τα έκανα ατομική συσκευασία για να κεράσει η μικρή μου στο σχολείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου