Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Υλικά
1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό

Προεραιτικά μπορούμε να βάλουμε σταφίδες, καρύδια ή κομματάκια από γλυκό του κουταλιού ή για τους εραστές της σοκολάτας, όπως εγώ :) κάντε λίγο γλάσο σοκολάτας όπως θα δείτε και στη φωτό.


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και σε μια άλλη το λάδι με το σιμιγδάλι.
Αφήνουμε το σιρόπι να πάρει μια βράση και στο μεταξύ τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι. Προσέχουμε να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τώρα προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτωμα. 'Οταν σωθεί το σιρόπι και μπορούμε να δούμε τον πάτο της κατσαρόλας, ανακατώνοντας με την κουτάλα, είναι έτοιμος.
Τον σκεπάζουμε με ένα καθαρό ποτηρόπανο και το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε να φουσκώσει κρυώνοντας.

Αν θέλουμε να το βάλουμε σε φόρμα, φροντίζουμε να το κάνουμε πριν κρυώσει τελείως, όταν ακόμα είναι λιπαρός για να το δουλεύουμε ευκολότερα και να μη κάνει κενά.

Πάντως όπως και αν το σερβίρετε, σε σχήμα ή με σταφίδες, καρύδια κλπ, μην ξεχάσετε την κανέλα σε σκόνη από επάνω. Είναι αυτό που θ' αναδίξει ακόμη περισσότερο το άρωμα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου