Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Κασεροκούλουρα ολικής

  Είναι η ίδια ζύμη που έχω δημοσιεύσει πολλές φορές ως τώρα για ψωμί αλλά με μια μικρή παραλαγή στο ζύμωμα.
κασεροκούλουρα ολικής
Ύλικά
για τη ζύμη
350 γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ περίπου αλεύρι ολικής  (αν η αναλογία είναι 400-100 δεν πειράζει καθόλου).


3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη
χλιαρό νερό όσο πάρει.

για το γαρνίρισμα
250 γρ κίτρινο τυρί που λιώνει εύκολα
λίγο σουσάμι
λίγη πάπρικα

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε μαζί τα 2 άλευρα. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα κι εκεί ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι. Σε μια κούπα ανακατώνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και τα διαλύουμε με λίγο χλυρό νερό.
Προσθέτουμε τα τελευταία στο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται ως ότου έχουμε ένα ωραίο ελαστικό ζυμαράκι.
Σ' αυτή τη φάση το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Μετά απο μια ώρα το ξαναζυμώνουμε και το κόβουμε σε 9-10 μπαλίτσες, τα οποία τα ανοίγουμε σε λεπτά μπαστουνάκια 30 εκ περίπου. Τα κυλάμε μέσα στο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση gouda ή edam) και αν θέλουμε πασπαλίζουμε επίσης με σουσάμι και λίγη πάπρικα.
Τέλος τους δίνουμε το επιθυμητό σχήμα και τα αφήνουμε λίγο ακόμη να ξεκουραστούν στο ταψί μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος.

Ψήνουμε στους 170-180 οC ώσπου να ροδίσουν.  Δεν θα τα χορτένετε.

         Καλή επιτυχία !!!
Tip: μπορείτε να τα κάνετε και άσπρα, χωρίς αλεύρι ολικής. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου εντυπωσιακό !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου