Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Κανταϊφάκια σοκολάτας

Δεν είναι δύσκολο καθόλου !! θέλει λίγο τέχνη στο τύλιγμα και πολύ αγάπη για τη σοκολάτα.

Υλικά
500 γρ κανταΐφι
200-250 γρ καρύδια, καθαρισμένα και τριμμένα
2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουτ. γλ. κανέλα
1 κουτ. γλ. τριμ. γαρύφαλλο
1 βανίλια
100 -150 γρ κουβερτούρα (όσο μπορείτε σε μικρά ραβδάκια)

Σιρόπι
2,5 νεροπότηρα ζάχαρη
2,5 νεροπότηρα νερό
1 φέτα λεμόνι
2-3 γαρύφαλλα
1 μικρό ξύλο κανέλας

Εκτέλεση
Ξεμαλλιάζομαι το κανταΐφι για να είναι εύκολο στη χρήση. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, με τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια,την κανέλα & το τριμ. γαρύφαλλο. Παίρνουμε λίγο κανταΐφι στο χέρι μας, το ανοίγουμε λίγο και βάζουμε επάνω το μείγμα με τα καρύδια και ένα μικρό ραβδάκι σοκολάτας, (εδώ κανονικά έπρεπε να έχω φωτό για τους αρχάριους αλλά με συνεπήρε η ετοιμασία και το παρέλειψα), τυλίγουμε και στοιβάζουμε τα ρολλάκια το ένα δίπλα στο άλλο.
Το πιθανότερο είναι να σας τελειώσουν όλα τα υλικά ταυτόχρονα. Αφού γεμίσει το ταψί περιχύνετε τα ρολλάκια με 250 γρ λιωμένη μαργαρίνη (σκέτη αν είναι νηστεία ή αφαιρείτε λίγη μαργαρίνη και προσθέτετε λίγο βούτυρο αγελάδας αν θέλετε να ανεβάσετε τη γεύση ένα επίπεδο παραπάνω) και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσουν.
Αφού τα βάλετε στο φούρνο μπορείτε στο μάτι της κουζίνας να ετοιμάζετε ταυτόχρονα το σιρόπι. Βάζετε όλα τα υλικά μαζί να βράσουν και αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 10-15 λεπτά.
Αφού ψηθούν τα κανταϊφάκια τα περιχύνετε με το σιρόπι και περιμένετε να το ρουφήξουν. 
Όταν κρυώσουν είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Εμείς πάντως σήμερα δεν μπορούσαμε να περιμένουμε και για να κρυώσουν πιο γρήγορα βάλαμε λίγο παγωτό βανίλια από πάνω. Το ταψί ήδη άδειασε !!!!!!

Καλή επιτυχία.

Για το γλάσο από πάνω έβαλα κουβερτούρα με μαργαρίνη σ' ενα μπρίκι και τα έλιωσα. Μετά το έβαλα σε ένα κορνεδάκι που έκανα εγώ με λαδόκολα και πιέζοντας το έκανα τα σχέδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου