Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Κέϊκ το κλασσικό

Υλικά
4 αυγά
1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
1 μπέϊκιν
2 βανίλιες
1 κούπα γάλα ή χυμό φρούτου
3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
Προεραιτικά μπορείτε να βάλετε χρωματιστή τρούφα (εγώ έβαλα όταν έκανα παιδικό πάρτι για το γιο μου)


Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη ν'αφρατέψουν, μετά προσθέτουμε τ' αυγά, το γάλα ή το χυμό, ενώ σε άλλη λεκανίτσα έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπέϊκιν και τις βανίλιες. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι στα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένη / αλευρωμένη φόρμα για 1 ώρα περίπου στους 180ο C.


  Εγώ με την ίδια δόση βγάζω 20 τεμ περίπου από μικρά κεκάκια, τα οποία τα κάνω σε ταψάκι των 12 θέσεων και για να μη ταλαιπωρούμαι με βουτυρώματα βάζω καραμελόχαρτα σε σχετικό μέγεθος.

Είναι πιο ελκυστικά για τα παιδιά ιδίως αν τ' αλείψουμε με λίγη μερέντα πριν τους το προσφέρουμε. Εγγυημένη επιτυχία, ενώ τους σερβίρετε  κάτι που έχετε κάνει μόνη σας με αγνά υλικά, για το πρωϊνό τους, το δεκατιανό στο σχολείο ή τον καφέ με τη φίλες σας.

κέικ σοκολάτα - μπανάνα με επικάλυψη από ζάχαρη άχνη

Κέικ βανίλιας με επικάλυψη από λευκή σοκολάτα και χρωματιστή τρούφα

κέικ βανίλια - σοκολάτα με επικάλυψη ζάχαρη άχνη σε σχήμα καρδιάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου