Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Νηστίσιμα τρουφάκια καρότου

Αυτό το υπέροχο μικρό γλυκάκι το δοκίμασα πρώτη φορά πριν από χρόνια σε μια γιορτή, στην αδερφή της πεθεράς μου και μετά από καιρό κατάφερα και βρήκα τη συνταγή σ' ένα βιβλίο του Τσελεμεντέ.
Λόγω των ημερών, θέλω πολύ να το μοιραστώ μαζί σας, θα το λατρέψετε.

Υλικά
1 κιλό καρότα τριμμένα
400 γρ ζάχαρη
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
200-250 γρ ινδοκάρυδο

Εκτέλεση
τοποθετείτε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο σε σιγαή φωτιά. Ρίχνετε μέσα τα τριμμένα καρότα, τη ζάχαρη και το ξύσμα των πορτοκαλιών.
Ανακατεύετε συνεχώς τα υλικά με ξύλινη κουτάλα. Η ζάχαρη σιγά σιγά θα λιώνει και τα καρότα και το ξύσμα των πορτοκαλιών θα βγάλουν τα υγρά τους. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να έχετε ένα ομογενοποιημένο μίγμα.
Τέλος προσθέτετε το ινδοκάρυδο  (κρατάτε λίγο για το πασπάλισμα) ανακατεύετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Μόλις το μίγμα κρυώσει πολύ καλά, τόσο όσο να ανέχεστε τη θερμοκρασία του στα χέρια σας, παίρνετε μικρέ ποσότητες και πλάθετε σε μπαλίτσες. Θέλει λίγο υπομονή στο πλάσιμο, γιατί λόγω του ινδοκάρυδου θα τρίβεται ελαφρώς.


Τοποθετείτε τα γλυκάκια σε καραμελόχαρτα για άριστη εμφάνιση, ενώ τα συντηρείτε σ' ένα φαγητοδοχείο στο ψυγείο για αρκετές μέρες, αφού δεν έχουν κάποιο ευπαθές υλικό που να ξυνίζει εύκολα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου