Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Φασολάδα τρομερή !!!



Υλικά  (για 5-6 μερίδες περίπου)

350 γρ φασόλια  (εγώ είχα την τύχη να έχω φασόλια Πρεσπών κατευθείαν από παραγωγό)
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές κέρατο
(ή αν βρείτε 3χρωμες είναι επίσης ο.κ.)
1 μεγάλο καρότο
1 μεγάλο κρεμμύδι
250 γρ ντοματα
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
1 μεγάλο κλωνάρι σέλινο
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι  





Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια να φουσκώνουν σε νερό από την προηγούμενη νύχτα.
Ξεκινάμε το μαγείρεμα βάζοντας τα φασόλια στην κατσαρόλα ξεπλυμένα, με  φρέσκο κρύο νερό, μαζί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για να βράσουν. Μετά από 20 λεπτά ελέγχουμε τα φασόλια αν έχουν μαλακώσει λίγο, πρέπει να είναι μισοβρασμένα.  Αν έχουν μισοβράσει τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να προσθέσουμε τα καρότα και το σέλινο. Όταν τα καρότα μαλακώσουν ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, την πάπρικα, λίγο πιπέρι, αλάτι όσο θέλουμε, το λάδι και τις πιπεριές εφ' όσον τις έχουμε ψήσει και τις έχουμε ξεφλουδίσει. (αν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να τις ψήσετε, απλά ψιλοκόψτε τις και τις ρίχνετε να βράσουν μαζί με τα καρότα).
Αφήνουμε όλα τα υλικά να πάρουν μια βράση για 10 λεπτά περίπου και είναι έτοιμη.

Αν τα φασόλια είναι βραστερά όπως τα δικά μου δεν θα σας πάρει πάνω από μια ώρα.  Ειδάλλως ελέγχετε μ' ένα πιρούνι και προχωράτε σε κάθε στάδιο ανάλογα.


TIP !!!  Αν αποφασίσατε ξαφνικά το πρωί να κάνετε φασαλάδα τρομερή μερακλίδικη και δεν τα βάλατε από βραδύς να φουσκώσουν, ΜΗ πτοείστε..... απλά βάλτε τα στην κατσαρόλα με κρύο νερό να βράσουν για 10 λεπτά. Μετά το 10λεπτο αποσύρετε τα από τη φωτιά και σκεπάστε τα. Αφήστε να σταθούν έτσι για 40 λεπτά. Μετά τα ξεπλένετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα όπως περιγράφω παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου