Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Σοκολατίνα

Υλικά
1 βιτάμ
1/2 kg ζάχαρη
1 γιαούρτι
4 αυγά
1/2 κουτί κακάο
2 κουτ γλ σόδα σε λίγο κονιάκ
3 ποτήρια αλεύρι (κοσκινισμένο)
1 μπέϊκιν
2 κουβερτούρες για επάνω

Σιρόπι
1 kg ζάχαρη
1 kg νερό

Η δόση είναι για 32άρι ταψί.


Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά ν' αφρατέψουν. Κατόπιν προσθέτουμε τ' αυγά. Στο μεταξύ έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπέϊκιν και το κακάο, τα οποία και προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και τη σόδα με το κονιάκ.
Ψήνουμε στους 180ο C για 30-35'.

'Οταν αρχίσει να κρυώνει, μπορούμε να το περιχύσουμε με το σιρόπι. 'Οταν κρυώσει τελείως προσθέτουμε την κουβερτούρα και την απλώνουμε καλά να πάει παντού.
Σερβίρεται παγωμένο !!! Καλή όρεξη.


Σ'αυτή την τέλεια συνταγή που προτιμώ να την κάνω για τα Χριστούγεννα, δυστυχώς δεν φρόντισα να κρατήσω φωτό. Θα την δημοσιεύσω το συντομότερο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου