Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Γλάσο ζάχαρης - Royal icing

Υλικά 
1 ασπράδι αυγού
1 κούπα ζάχαρη άχνη

            ή

νηστίσιμο γλάσο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
νερό (με το μάτι ανάλογα πόσο πηχτό το θέλουμε)

χρώματα ζαχαροπλαστικής ανάλογα με το τι θέλουμε να διακοσμήσουμε.


Με την παραπάνω δόση, 1 ασπράδι με 1 κούπα ζάχαρη άχνη, φτάνει να διακοσμήσετε το περίγραμμα από 60 κουλουράκια περίπου.


Εκτέλεση
βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ασπράδι και ξεκινάμε να το χτυπάμε όπως για μαρέγκα, πάνω που αρχίζει ν' ασπρίζει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε λίγο ακόμη ως ότου έχουμε μια ωραία λευκή κρέμα.
Σταματάμε να το χτυπάμε και το χωρίζουμε σε μικρότερα μπολ αν θέλουμε να κάνουμε διάφορα χρώματα. 2 σταγόνες χρώματος σε κάθε μπολάκι είναι αρκετές για να χρωματιστεί το γλάσο, εκτός αν θέλετε πολύ έντονο αποτέλεσμα, οπότε βάζετε λίγο παραπάνω.
Μ΄αυτή τη δόση το χώρισα σε 2 ίσα μέρη και έκανα γαλάζιο και ροζ γλάσο μια και ήταν για παιδικό πάρτι και τα μπισκότα είχαν θέμα κοριτσάκια - αγοράκια.

Έχοντας την κατάλληλη μύτη του κορνέ, πραγματικά δεν σας περιορίζει τίποτε. Τα σχέδια είναι άπυρα και το γλάσο με το αυγό στέκεται ωραία και στεγνώνει σχετικά γρήγορα, ενώ αυτό με το νερό θέλει πιο πολύ ώρα για να στεγνώσει (ίσως και 24 ώρες).

Σε κάποια άλλη δημοσίευση θα προσπαθήσω να κάνω τριαντάφυλλα. Όταν στεγνώσουν θα είναι σκληρά σαν αυτά που αγοράζουμε από τα ζαχαροπλαστεία, σαν καραμέλα.









Μπορείτε να παραγγείλετε όποιο σχέδιο μπισκότο θέλετε από αυτά που έχω δημοσιεύσει, προς 0,60 Ευρώ το τεμ, με τη συσκευασία, σε ζελατίνα και κορδελίτσα ( το χρώμα μπορείτε να το επιλέξετε) + έξοδα αποστολής (εξαρτώνται από το βάρος του πακέτου).
Μίνιμουμ ποσότητα παραγγελίας 50 τεμ και πληρωμή με αντικαταβολή.
Υποβολή παραγγελίας τουλάχιστον 15 ημέρες πριν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου