Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τούρτα φράουλα

Υλικά 

για το παντεσπάνι, δείτε τη συνταγή που έχω αναρτήσει παλιότερα ως "εύκολο παντεσπάνι".
ΑΥΤΗ Η ΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 26-28άρι ΤΑΨΊ

για την κρέμα στη μέση :
3 1/2 κούπες γάλα
7 κουτ. σούπας ζάχαρη
7 κουτ. σούπας νισεστέ
1 βανίλια
2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

για την κρέμα από πάνω :
400 ml σαντιγί
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη

για τη διακόσμηση από επάνω : 
τα 2/3 από ένα κουπάκι φράουλες
1 κουταλιά της σούπας (περίπου) φιλέ αμυγδάλου


Εκτέλεση
Για να κάνετε την κρέμα της μέσης, θα ξεκινήσετε βάζοντας τις 2 1/2 κούπες του γάλακτος στην κατσαρόλα να ζεσταίνεται και στην 1 που θα κρατήσετε σ' ενα άλλο σκεύος (κρύο το γάλα) θα διαλύσετε τη ζάχαρη, το νισεστέ και τη βανίλια. Όταν το γάλα αρχίζει να ζεσταίνεται, το αποσύρουμε για λίγο από τη φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα του  γάλακτος με τα υπόλοιπα υλικά. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς ως ότου πήξει η κρέμα.

Στο μεταξύ εννοείται έχουμε ήδη ψήσει το παντεσπάνι, το έχουμε κόψει και σιροπιάσει το κάτω μέρος για να είναι έτοιμο να υποδεχτεί την κρέμα.  Εμένα μου αρέσει να το βρέχω με γκαζόζα (sprite) του δίνει ένα πολύ ωραίο άρωμα και το κρατάει αφράτο λόγω του ανθρακικού. Αντίστοιχα ανάλογα με τα γούστα του καθενός, μπορούμε να σιροπιάσουμε το παντεσπάνι με πορτοκαλάδα ή σόδα.

Την συγκεκριμένη τούρτα αφού έκοψα το παντεσπάνι την έστησα πάλι μέσα στο ταψάκι (ταψί με αποσπόμενο δαχτυλίδι) για να έχει καλύτερο σχήμα.

Αφού και η κρέμα είναι έτοιμη και το παντεσπάνι σιροπιασμένο, προσθέτουμε 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά να πάρει ένα ωραίο ελαφρύ ροζ χρώμα. Αν σας αρέσει πολύ το άρωμα της φράουλας, στα καταστήματα που θα βρείτε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, συνήθως υπάρχουν και εσάνς φράουλας, αμυγδάλου βανίλιας κλπ.. σε υγρή μορφή για να τα προσθέτετε στο ανάλογο γλυκό. Εγώ στην δική μου δεν πρόσθεσα άρωμα.

Αφού έστρωσα ομοιόμορφα τη ροζ κρέμα, τη σκέπασα με το 2ο κομμάτι παντεσπάνι, το οποίο και σιρόπιασα με την υπόλοιπη γκαζόζα.  Από πάνω άπλωσα προσεκτικά την κρέμα σαντιγί, προσπαθώντας να βάλω λίγη και στα πλαϊνά για να καλύψω τις στρώσεις της τούρτας.

Έπειτα ξεκίνησα να στρώνω στις φέτες τις φράουλας σε σειρές, από έξω προς τα μέσα. Τα κενά που έφηναν οι φράουλες τις γέμισα με φιλέ αμυγδάλου, καθώς και τα πλαϊνά και τέλος πρόσθεσα από πάνω ένα τελευταίο συστατικό. Ένα μίγμα σαν ζελέ νερουλό, έτσι ώστε να διατηρήσουν το χρώμα τους η φράουλες και να μην χαλάσουν πριν καταναλωθεί η τούρτα. Το μίγμα αυτό είναι το διάφανο ζελέ που βρίσκετε στις τάρτες των ζαχαροπλαστείων. Το βρήκα σε πολλαπλή συσκευασία μικρών φακέλων σε γνωστό σούπερ μάρκετ, (για να μην κάνω διαφήμιση....) θα το καταλάβετε αμέσως μόλις το δείτε, γιατί στο φακελάκι επάνω έχει φωτό από μια τάρτα, (είναι μικρό πορτοκαλί, βάρους 12 γρ και περιγράφεται ως  γλάσο για τάρτες σε σκόνη, διάφανο). Μπορείτε και σε αυτό να προσθέσετε 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλετε για να δώσετε έμφαση στην εμφάνιση.

Αφού βάλετε και το γλάσο στις φράουλες,, η τούρτα είναι έτοιμη. Αφήστε την στο ψυγείο για μια ώρα περίπου, ώστε να μπορείτε να κόψετε άνετα το κομμάτι, χωρίς να σας διαλυθεί, να παγώσουν όλα τα υλικά μαζί.
έχω στρώσει και τις φράουλες και προσθέτω το φιλέ αμυγδάλου

μόλις πρόσθεσα και το γλάσο τάρτας πάνω από τις φράουλες και είναι έτοιμο για το ψυγείο

πλέον έτοιμη για κατανάλωση

καλή επιτυχία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου