Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Σπιτική ρώσικη σαλάτα

Αυτή τη συνταγή την ανακάλυψε ο σύζυγος, αν και ομολογώ η τελική της μορφή τώρα δεν έχει καμία σχέση με την αρχική. Την αναβαθμίσαμε ψάχνοντας την τελειότητα,  θα το καταλάβετε αμέσως στην πρώτη μπουκιά........

Υλικά 
θα σας δώσω τα υλικά σε κάποιες ποσότητες που όμως δεν είναι απαραίτητο να διατηρήσετε ή να ακολουθήσετε επακριβώς αν δεν σας αρέσει ο συνδυασμός τους.

2 μέτριες βρασμένες πατάτες κομμένες σε κυβάκια (τις βράζουμε κομμένες)
100 γρ αρακά βρασμένο
2 μέτρια βρασμένα καρότα σε κυβάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σφιχτά βρασμένα αυγά
3 κλωναράκια άνιθο
4-5 αγγουράκια τουρσί (πίκλα) ψιλοκομμένα
λίγο αλάτι & πιπέρι
μαγιονέζα & γιαούρτι σε αναλογία τόση ώστε να γίνει μια ωραία αλοιφή που θα καλύπτει και ταυτόχρονα θα ενώνει τα υλικά (το γιαούρτι κρατήστε το σε μικρότερη ποσότητα από τη μαγιονέζα).
4-5 φέτες σαλάμι αέρος χοντροκομμένες και μετά σε κυβάκια.

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μαζί με τον αρακά και τα καρότα. Όταν μαλακώσουν λίγο, τόσο ώστε να διατηρούν το ωραίο χρώμα και σχήμα, να μη λιώνουν, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο μπωλ που θα φυλάξουμε τη σαλάτα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αυγά, τον άνηθο και το αγγουράκι τουρσί, όλα ψιλοκομμένα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλάτι, το πιπέρι και τη μαγιονέζα με το γιαούρτι. Τέλος το σαλάμι σε κυβάκια και ανακατεύουμε καλά ως ότου όλα τα υλικά ενωθούν καλά. Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και μετά από μια ωρίτσα περίπου είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου