Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πουγκάκια για παιδικό πάρτι

Υλικά για 16 τεμ

ζελατίνα διάφανη (ή και χρωματιστή).
κορδέλες σε διάφορα χρώματα
καραμέλες ή
marshmellows  ή
γκοφρετάκια   ή
γλειφιτζούρια   ή
και όλα τα παραπάνω, ανάλογα με το μέγεθος του πουγκιού


Εκτέλεση 
για 16 πουγκάκια που έκανα για ένα παιδικό πάρτι, μου έφτασε ένα φύλλο ζελατίνας. Μέσα είχα βάλει 3 μεγάλες καραμέλες φρούτων και 1 γκοφρετάκι.  Χώρισα τη ζελατίνα σε 16 ίσα περίπου κομμάτια και τα τύλιξα σαν χωνάκια, με τη βοήθεια λίγης σελοτέϊπ. Τέλος τα έδενα με φιογκάκι από σατέν κορδέλες που είχα διαλέξει σε διάφορα χρώματα. Χρειάστηκα περίπου 6 μέτρα κορδέλας.

Στο μεταξύ επειδή στον εορτάζων μπόμπιρα άρεσαν τα αυτοκίνητα, τύπωσα και πλαστικοποίησα φωτό από μερικά hotwheels, τα οποία αφού έκοψα τα έβαλα ένα ένα σε κάθε σακουλάκι περνώντας τα μέσα από την κορδέλα του πουγκιού. Την τρύπα στα αυτοκινητάκια την έκανα με διακορευτή.

Το κουτί Ferrari είναι επίσης φτιαγμένο από εμένα. Στα πλαϊνά είναι εκτυπωμένη και κολλημένη σε κουτί η ferrari και στο εμπρός και πίσω μέρος του κουτιού έχω κολλήσει το όνομα του εορταζόμενου.


TIP : για μεγαλύτερα πουγκάκια με περισσότερα κεράσματα εννοείται θα χρειαστείτε περισσότερη ζελατίνα, την οποία μπορείτε να αγοράσετε και σε άλλα χρώματα, όπως κίτρινο, πράσινο, κόκκινο ή μπλέ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου