Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Τραχανάς από πλιγούρι με μανιτάρια και γιαούρτι

Υλικά
1 κούπα τραχανά από πλιγούρι
4-5 φρέσκα μεγάλα μανιτάρια (καπελάκι)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά ginger τριμμένο (στο λεπτό μέρος του τρίφτη)
αλάτι - πιπέρι
μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1- 1 1/2 Lit νερό (μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό νερό με ζωμό κρέατος)
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
150 γρ φέτα
γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμμυδάκι, όλα τριμμένα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μετά από 2 λεπτά βάζουμε και τα τεμαχισμένα σε φέτες μανιτάρια. Σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά περίπου να βγούνε τ' αρώματα. Μετά βάζουμε το νερό ή ζωμό και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τ' αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 5 λεπτά. Τώρα ρίχνουμε τον τραχανά και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Ταυτόχρονα ελέγχουμε την ποσότητα των υγρών, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη. Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε και την τριμμένη φέτα και σβήνουμε το μάτι. Όταν φτάσει σε θερμοκρασία σερβιρίσματος το βάζουμε στο πιάτο και στο κέντρο προσθέτουμε το γιαούρτι.



Καλή όρεξη !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου