Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Κότα με πατάτες στο φούρνο

Υλικά    (για 4 μερίδες)
4 μπούτια κότας  
1 κιλό πατάτες περίπου
1μεγάλο καρότο (κομμένο σε ροδέλες)
1 μικρό κρεμμύδι (χοντροκομμένο)
ελαιόλαδο
μαργαρίνη
1 κύβος κότας
λίγη μουστάρδα
αλάτι - πιπέρι
ρίγανη
χυμό από ένα λεμόνι
νερό

Εκτέλεση
ξεκινάμε καθαρίζοντας τις πατάτες. Τις κόβουμε κυδωνάτες και τις στρώνουμε στο ταψί. Έπειτα ρίχνουμε το καρότο που έχουμε καθαρίσει και κόψει σε ροδέλες και το κρεμμύδι χοντροκομμένο.
Στοιβάζουμε πάνω από τις πατάτες τα μπούτια της κότας και συνεχίζουμε προσθέτοντας το νερό, (να σκεπάζει σχεδόν τις πατάτες), το ελαιόλαδο, και λίγη μαργαρίνη εδώ κι εκεί. Σε μια κούπα βάζουμε λίγο ζεστό νερό και διαλύουμε τον κύβο και τη μουστάρδα, τα οποία και περιχύνουμε πάνω από το φαγητό. Τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη. Το λεμόνι για να μη χάσει τα ευεργετικά συστατικά και το άρωμα του το ρίχνουμε όταν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο.
Ψήνουμε στους 200οC για 45΄περίπου, (για να είμαστε σίγουροι μετά το μισάωρο ελέγχουμε το φαγητό μας με το πιρούνι και ανάλογα συνεχίζουμε).



Καλή επιτυχία !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου