Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Κρέπες

Υλικά

  • 1 - 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 1/2 - 2 φλυτζάνια γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλ. αλάτι
  • 1     "     "   μπέϊκιν


Εκτέλεση


Προσθέτουμε όλα τα υλικά σ' ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο λείο χυλό.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι καλά και το βουτυρώνουμε μ' ένα χαρτί, για να μείνει μόνο όσο λίπος χρειάζεται. Μετά με μια βαθιά κουτάλα ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και το γυρνάμε στον αέρα ώσπου ν' απλωθεί καλά σε όλη την επιφάνεια. Σύντομα θ' αρχίσει να ροδίζει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Τότε θα είναι έτοιμη για να τη γυρίσετε για λίγο και από την άλλη πλευρά.
Αυτή η δόση θα σας δώσει περίπου 10 -11 κρέπες σε 28άρι τηγάνι.


-> Τώρα μπορείτε να τις γεμίσετε με σοκολάτα μπανάνα και μπισκότο, είναι το αγαπημένο  μου, ή μέλι, μαρμελάδα, ζαμπόν - κασέρι και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας. Το μόνο που σας περιορίζει είναι η φαντασία σας και η ποικιλία υλικών στο ψυγείο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου