Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Κρέμα σοκολάτα

Υλικά

  • 3 1/4 κούπα τσαγιού γάλα
  • 6 κουτ. σουπ. γεμάτες ζάχαρη
  • 6    "         "          "       άνθος αραβοσίτου
  • 1 1/2 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
  • 100 γρ κουβερτούρα (σε κομματάκια)





Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το περισσότερο γάλα ενώ έχουμε κρατήσει σε μια κούπα, περίπου μισή, κρύο γάλα για να διαλύσουμε σ' αυτό το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη και το κακάο. Επειδή το γάλα στην κούπα είναι κρύο, θα σας δυσκολέψει το κακάο, αλλά αν επιμείνετε και ανακατώσετε επίμονα στο τέλος θα διαλυθεί και αυτό.
Αφού το γάλα στην κατσαρόλα ζεσταθεί, το τραβάμε για λίγο από τη φωτιά και προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα της κούπας. Αμέσως επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατώνουμε συνεχόμενα σιγά σιγά έως ότου πήξει. Προς το τέλος προσθέτουμε και την κουβερτούρα και την αφήνουμε να λιώσει στο καυτό μείγμα.
Αφού την τελειώσουμε και τη βγάλουμε από τη φωτιά, συνεχίζουμε ν' ανακατώνουμε για να χάσει λίγη από τη θερμοκρασία της.  Τέλος σερβίρουμε σε μπολάκια ή ποτηράκια της αρεσκείας μας.

TIP : πριν βάλουμε την κρέμα στα μπολάκια, μπορούμε στη βάση τους να βάλουμε σαβαγιάρ, ή να τρίψουμε κράκερς (τα μεγάλα τετράγωνα με ουδέτερη γεύση), θα τραβήξουν υγρασία από την κρέμα και θα γίνουν πολύ νόστιμα. Ενώ από πάνω μπορούμε να βάλουμε σαντιγί, ξηρούς καρπούς, ή χρωματιστό τρίμμα σοκολάτας. Ότι έχετε πρόχειρο στο ψυγείο.


Κρέμα σοκολάτας, λίγο πριν προσθέσω την κουβερτούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου