Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Καλτσόνε

Υλικά για τη ζύμη

  για περίπου 12 μέτρια καλτσόνε (αν και το μέγεθος του καλτσόνε καθορίζει την ποσότητα)
  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • νερό όσο πάρει μέχρι που να έχουμε ένα λείο ζυμαράκι
Γέμιση

Η αγαπημένη μου είναι αυτή με γαλοπούλα & κασέρι, λίγη φέτα και 2-3 σταγόνες κέτσαπ σε κάθε καλτσόνε με λίγο βασιλικό, ή ρίγανη ότι άλλο σας αρέσει, ίσα για άρωμα.


Εκτέλεση

αυτή η συνταγή είναι η αγαπημένη μου.  Η ζύμη είναι αυτή που χρησιμοποιώ για να κάνω το απλό άσπρο ψωμί.
Σε μια λεκανίτσα ανακατώνουμε το αλεύρι με το αλάτι και σε μια λακουβίτσα βάζουμε το λάδι, 2κουτ. της σούπας περίπου. Σε μια κούπα με χλιαρό νερό διαλύουμε τη ζάχαρη με τη μαγιά και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Το πιθανότερο είναι να χρειαστείτε λίγο ακόμη χλιαρό νερό. Προσθέστε το σιγά σιγά για να μη ξεφύγετε.
Αφού γίνει ένα ωραίο ζυμαράκι το κάνουμε μπαλίτσα και το αφήνουμε στη λεκάνη σκεπασμένο με μια πετσέτα, να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί για 1 ώρα περίπου.
Όταν είναι έτοιμο κόβουμε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε μικρά φυλαράκια με το χέρι μας ή ακόμη καλύτερα με τον πλάστη. Τα γεμίζουμε με ότι μας αρέσει, τα παραπάνω είναι η δική μου πρόταση. Το καλτσόνε ούτως ή άλλως είναι μια γεμιστή πίτσα, οπότε μόνο η φαντασία σας, σας περιορίζει.
Τα κλείνουμε στην άκρη με προσοχή και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 180οC.  Η ώρα ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του καλτσόνε. Είναι έτοιμα όταν ριδίσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου