Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Αλμυρά κρουασανάκια

Υλικά για τη ζύμη

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1/2  "               "       σπορέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλ. κοφτό ζάχαρη
  • 1     "     "       "      αλάτι
  • 500 γρ αλεύρι περίπου
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά (ή αλλιώς 25γρ νοπή).

Εκτέλεση
  Ζεστένουμε λίγο το γάλα για διαλύσουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα και βάζουμε το λάδι και το αλάτι.  Χτυπάμε λίγο τ' αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τη μαγιά που έχουμε διαλύσει στο γάλα.
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! προσπαθούμε να έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου για να επιταχυνθεί το φούσκωμα της ζύμης.

  Αφού φουσκώσει το ζυμαράκι μας (μετά από 1 ώρα ξεκούραση περίπου) το χωρίζουμε σε στρόγγυλα κομμάτια, που στη συνέχεια τα ανοίγουμε σε χοντρούλικα φυλλαράκια, που θα χωρίσουμε σε 8 τρίγωνα. Σε κάθε ένα από αυτά θα βάλουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας, με τυριά ή και αλλαντικά, αν και θα γινότανε το ίδιο νόστιμα και με μια γλυκιά γέμιση. Αφήστε την όρεξη σας να σας οδηγήσει....

  Τέλος τα τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν και τα ψήνουμε σε λαδόκολλα.
  Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος των κρουασάν. Είναι έτοιμα όταν αρχίζουν να ροδίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου