Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κουλουράκια βουτύρου

Υλικά
1 ποτήρι φρέσκο βούτυρο αγελάδας
1 ποτήρι άχνη
1 αυγό
1 φλ. καφέ γάλα
1 μπέϊκιν
1 βανίλια
αλεύρι όσο πάρει - ζύμη μαλακή

Φροντίστε πάντα όλα τα υλικά να είναι στην ίδια θερμοκρασία αν γίνεται και το βούτυρο να έχει αρκετή ώρα έξω ώστε να είναι μαλακό και να δουλεύεται εύκολα.


Εκτέλεση 
Ξεκινάμε βάζοντας στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη, κατόπιν το αυγό και το γάλα. Το μπέϊκιν και τη βανίλια τα ενσωματώνουμε με το αλεύρι.  Υπολογίστε περίπου 400 γρ αλεύρι κοσκινισμένο και αν χρειαστεί παραπάνω, έχετε δίπλα σας το σακουλάκι με το αλεύρι για να προσθέσετε.
Προσθέτοντας το αλεύρι, όταν αρχίσει το μίξερ να ζορίζεται στο χτύπημα, συνεχίστε το ζύμωμα με τα χέρια. 'Οταν θα ξεκολλάει από το τοιχώματα του κάδου είναι έτοιμο το ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι λίγο να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30-45'. Έπειτα αρχίζουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια στο επιθυμητό σχήμα. Ενδεικτικά σας παραθέτω φωτό από μερικά εποχικά σχήματα που έχω κάνει εγώ με διακόσμηση από γλάσο ζάχαρης.

χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Τυλιγμένα σε ατομική συσκευασία 

πασχαλινά μπισκότα


Μια πολύ ωραία ιδέα που έχω εφαρμόσει αρκετές φορές στο παρελθόν, είναι να μοιράσετε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη και στο ένα να ρίξετε λίγο κακάο. Ζυμώστε το τόσο ώστε να απορροφηθεί από τη ζύμη και να είναι φανερή η χρωματική διαφορά μεταξύ των 2 ζυμαριών. Κατόπιν κάντε μπαστουνάκια και από τα 2 χρώματα και πλέξτε τα.  Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Αν έχετε περισσότερο χρόνο και υπομονή μπορείτε σε στρώσεις να το κάνετε ριγέ ή καρώ και κόβοντας τα με το μαχαίρι πλέον να κάνετε τετράγωνα ή μακρόστενα πολύχρωμα μπισκότα, όπως αυτά που ζηλεύετε στις βιτρίνες των ακριβώς φούρνων.
Αν επιχειρήσετε να χρωματίσετε το ζυμάρι με χρώμα ζαχαροπλαστικής, πιθανόν να μην έχει  το αποτέλεσμα που έχει στις κρέμες, όπως σαντιγί, γλάσο κλπ.



















μπισκοτάκια φραουλίτσα. Αυτά είναι μόνο χρωματιστά με την κλασσική γεύση βανίλιας, αλλά αν τα θέλετε πιο φραουλένια μπορείτε αντί για βανίλια να βάλετε εσάνς φράουλας.






Μπορείτε να παραγγείλετε όποιο σχέδιο μπισκότο θέλετε από αυτά που έχω δημοσιεύσει, προς 0,60 Ευρώ το τεμ, με τη συσκευασία, σε ζελατίνα και κορδελίτσα ( το χρώμα μπορείτε να το επιλέξετε) + έξοδα αποστολής (εξαρτάται από το βάρος του πακέτου)
Μίνιμουμ ποσότητα παραγγελίας 50 τεμ και πληρωμή με αντικαταβολή.
Υποβολή παραγγελίας τουλάχιστον 10 ημέρες πριν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου