Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Αλμυρά μπισκοτάκια με τυριά

Υλικά 

300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ βούτυρο ( εγώ βάζω 100 γρ μαργαρίνη + 50 γρ βούτυρο αγελάδας)
1 αυγό
1 φλ. τσαγ. γάλα
1 κουτ. γλ. γεμάτο μπέϊκιν πάουντερ
λίγο αλάτι
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα (στο πολύ ψηλό)
ρίγανη και γλυκιά πάπρικα για γαρνιτούρα από πάνω (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Μαλακώνουμε ελαφρώς το βούτυρο, είτε αφήνοντας το λίγο νωρίτερα έξω από το ψυγείο είτε βάζοντας το για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων στο χαμηλότερο για κανά λεπτό. Στο μεταξύ σ' ένα    μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, με λίγο αλάτι και το μπέϊκιν πάουντερ.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ πρώτα το βούτυρο, συνεχίζουμε με το αυγό και το γάλα. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το τυρί. Συνεχίζουμε το ανακάτωμα με το χέρι.
 Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια, οπότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη αλεύρι (καλά είναι να το προσθέσετε πριν ρίξετε το τυρί).

Όταν όλα τα υλικά ενωθούν είναι έτοιμη η ζύμη. Τη βάζουμε για καμιά ωρίτσα στο ψυγείο να ξεκουραστεί, σκεπασμένη με μεμβράνη.
Με παγωμένη τη ζύμη πλάθουμε τα μπισκοτάκια στο επιθυμητό σχήμα και τοποθετούμε στο ταψί, αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Μπορείτε να τα αλείψετε με αυγό για γυαλίσουν πριν τα βάλετε στο φούρνο, εγώ δεν το έκανα στη δόση της φωτό και έγιναν εξίσου ωραία. Τα έβρεξα πολύ λίγο με νερό και τα βούτηξα στο σουσάμι. Έριξα και λίγη πάπρικα και το αποτέλεσμα....... απλά τέλειο.

Καλή επιτυχία !





TIP : αυτά τα μπισκοτάκια είναι η τέλεια παρέα για τη μπύρα ή οποιοδήποτε άλλο ποτό σας αρέσει, συνοδευόμενο από κάποια αλοιφή ή τυρί κρέμα ή άλλο ντιπ.  Εμείς πάντως είχαμε σπιτικό τυροκαυτερό και τα τσακίσαμε σε χρόνο d.t..





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου