Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Νηστίσιμες καριόκες

Υπέροχο γλυκάκι, εύκολο και γρήγορο.

200 γρ ζάχαρη
200 ml νερό (θερμοκρασία δωματίου)
2 κ.σ. κακάο σκόνη
1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη
4 κ.σ. κονιάκ
250 γρ καρυδόψιχα
150 γρ φρυγανιά τριμμένη

για την επικάλυψη 450 γρ κουβερτούρα με λίγο σπορέλαιο ή μαργαρίνη.

τα πρώτα 4 υλικά, τα βάζουμε σε κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν βράση. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κονιάκ, καρύδια και φρυγανιά και ανακατώνουμε καλά να γίνει σαν ζύμη.
Μετά είτε ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με κουπ ατ, είτε κάνουμε ένα στενόμακρο ρολό / κορμό.. Το ψήχουμε για αρκετή ώρα και λίγο καταψήχουμε για να είμαστε σίγουροι ότι έσφιξε και κόβουμε σε φέτες πάχους 1 πόντου (εφ' όσον το έχουμε κάνει κορμό).
Κατόπιν τα βουτάμε στην κουβερτούρα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί, (μια μικρή κατσαρόλα με τη σοκολάτα, μέσα σε μια ελαφρώς μεγαλύτερη με νερό που βράζει) και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Αν μάλιστα το ταψάκι το είχαμε νωρίτερα στο ψυγείο και είναι κρύο, θα αρχίσει η σοκολάτα να σταθεροποιείται συντομότερα.
Όταν κρυώσουν καλά, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο ή άλλο χαρτί περιτυλίγματος της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.
Διατηρούνται σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

σήμερα που έκανα, η δόση μου έδωσε περίπου 30 τεμ, μέτριες προς μικρές. Τις έκανα σαν μεγάλα σοκολατάκια.


Καλή επιτυχία !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου