Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ψαρόσουπα

Ενα φαγάκι θρεπτικό, γρήγορο και πολύ εύκολο.

Θα χρειαστείτε ψάρι της αρεσκείας σας. Εγώ την έχω κάνει με μελανούρια (3)
ή και μπακαλιαράκια (2).
Κρεμμύδι (1 μικρό)
Καρότα (2 μέτρια)
πατάτα  (1 μεγάλη)
φιδέ  (1 φωλιά)
σέλινο  (2 κλωνάρια)
αλάτι + πιπέρι + κύβο λαχανικών (1)
χυμό λεμονιού (1 λεμόνι)
Ελαιόλαδο  (με το μάτι)

Η ποσότητα των υλικών είναι σχετική, ανάλογα με το πόσες μερίδες θέλετε να ετοιμάσετε.
 Για 5 μερίδες δείτε τις ενδεικτικές ποσότητες μέσα στις παρενθέσεις.

Καθαρίζουμε τα ψάρια (από εντόσθια και χοντρά αγκάθια, λέπια κλπ). Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, γύρω στα 8-10 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος του ψαριού.
Οσο τα ψάρια βράζουν, ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε σε κύβους τα καρότα, το κρεμμύδι και την πατάτα. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε και το σέλινο.
Ξεκινάμε τσιγαρίζοντας ελαφρώς το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας την πατάτα, τα καρότα και το σέλινο. Στο μεταξύ τα ψάρια θα τα έχουμε βγάλει από τη φωτιά. Ξεχωρίζουμε τα ψάρια σε ένα πιάτο να κρυώσουν για να μπορέσουμε να τα πιάσουμε και να τα ξεψαχνίσουμε. Το ζουμί το σουρώνουμε και το κρατάμε για να το ρίξουμε στα λαχανικά.
Μόλις γυαλίσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε το ζουμί που έχουμε κρατήσει μαζί με ένα κύβο λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει με μισάνοιχτη κατσαρόλα και την επιβλέπουμε ανα διαστήματα.
Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά (υπολογίζοντας ότι είμαστε 15 λεπτά πριν το τέλος)  προσθέτουμε και το φιδέ. Στα 7 λεπτά περίπου που θα έχει σχεδόν φουσκώσει ο φιδές προσθέτουμε και το ψάρι και αφήνουμε όλα τα υλικά μαζί να πάρουν μια τελευταία βράση.
Αφού σβήσουμε το μάτι, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και όσο ελαιόλαδο θέλουμε.

Μόλις κρυώσει λίγο, είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Αν τη θέλετε λίγο πιο ξινή, προσθέστε φρέσκο λεμόνι την ώρα του φαγητού.

Καλή επιτυχία !!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου