Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Πάστα Φλώρα

Αν κάνετε μια φορά αυτή τη συνταγή, δεν θα θέλετε να δοκιμάσετε άλλη, σας το εγγυώμαι !!!
Θα χρειαστείτε :

200 γρ βούτυρο (ή μισό βούτυρο και μισό μαργαρίνη)
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1κ.γ. μπέϊκιν
1 βανίλια

200 γρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

Ανακατώνουμε την άχνη με το βούτυρο, προσθέτουμε το αυγό και το αλεύρι με το μπέϊκιν και τη βανίλια.
Θέλουμε ζύμη μαλακή που να μη κολλάει στα χέρια.
Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης στον πάτο του ταψιού ή της φόρμας και το τελευταίο 1/3 το κρατάμε για να κάνουμε το κορδόνια ή άλλα σχήματα από επάνω.

Ψήνουμε στους 170οC για 45΄περίπου. (ανάλογα το φούρνο).

Καλή επιτυχία !


Tip !!!  αν την κάνετε σε τσέρκι, βάλτε μια λαδόκολλα από κάτω, θα σας βοηθήσει να την ξεφορμάρετε και να τη σερβίρετε σε δίσκο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου