Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Κουραμπιέδες


Υλικά
250 γρ βούτυρο
1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
2 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μπέϊκιν προαιρετικά (η βασική συνταγή δεν έχει αλλά κατά καιρούς που έχω βάλει & ήταν μια χαρά).

Φέτος αντί για μπέϊκιν έβαλα, όπως και στα μελομακάρονα, λίγη σόδα διαλυμένη σε κονιάκ, πήραν ένα φανταστικό άρωμα σε συνδυασμό με το βούτυρο. Επίσης έβαλα 2/3 βούτυρο αγελάδος και 1/3 μαργαρίνη, έτσι γίνονται λίγο ποιο μαλακοί. Βέβαια η αναλογία μπορεί να γίνει και 50-50 ή και σκέτη μαργαρίνη ανάλογα τα γούστα.

Εκτέλεση
Προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε αρκετά ν' αφρατέψει. Στη συνέχεια βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφού φτάσουμε στο μισό αλεύρι, συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια.

Αν θελήσετε να βάλετε ξηρούς καρπούς, καλά είναι να τους ψήσετε για 10 λεπτά περίπου στο φούρνο  και μετά να τους χοντροκόψετε με το μαχαίρι μέσα στη ζύμη.

Τέλος αφού έχουν ενωθεί όλα τα υλικά καλά, πλάθουμε μικρές μπαλίτσες που τις πατάμε ελαφρώς και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, 170-180 οC ως ότου ροδίσουν.

Αφού κρυώσουν καλά τους πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμη να τους απολαύσουμε.


Καλή επιτυχία !!!

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου