Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Σοκολατάκια ανώμαλα

Ένας γλυκός πειρασμός, που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και καταναλώνεται ακόμη ευκολότερα.

Υλικά για 18 τεμ περίπου

1 κουβερτούρα 250 γρ
2 κουτ. σούπας σπορέλαιο.
διάφορους ξηρούς καρπούς, ανάλογα τι σας αρέσει, κατά προτίμηση όμως αμύγδαλα.
Μπορείτε να τα βάλετε ολόκληρα ή σε κομματάκια, να είναι άψητοι όμως οι καρποί.

Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το λάδι. Όταν λιώσει καλά η σοκολάτα, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατώνουμε καλά.
Μ' ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μέρος του μίγματος και το αφήνουμε σε μια λαδόκολλα (μέσα σε ταψί για να είναι πιο εύκολη η μεταφορά τους)  για να κρυώσει. Το σχήμα μπορεί να είναι τυχαίο, εξ' ου και τ' όνομα τους, όπως και το μέγεθος, όπως σας αρέσει.
Θέλουν περίπου ένα μισάωρο να παγώσουν καλά στο ψυγείο ή σε άλλο κρύο χώρο, έτσι ώστε να ξεκολλάνε με ευκολία από τη λαδόκολλα και να μεταφέρονται στο αλουμινόχαρτο ή στη ζελατίνα ατομικά, όπου και θα μείνουν για να τα σερβίρετε.

Καλή επιτυχία.

πριν τα τυλίξω, ακόμη στη λαδόκολλα

έτοιμα τυλιγμένα για κατανάλωση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου