Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Εύκολο τσίζκέϊκ - Easy cheese cake

Αυτό το γλυκάκι θα σας ενθουσιάσει. Είναι πολύ εύκολο, δεν χρειάζεται ψήσιμο όπως τα περισσότερα cheesecakes και διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές μέρες.


Υλικά
1 γάλα ζαχαρούχο
1 τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια (200 γρ).
1 πακέτο μπισκότα Πτι μπερ
μαρμελάδα φράουλα  (ή άλλη γεύση ανάλογα την όρεξη σας).
4-5 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
χυμό ενός λεμονιού



Εκτέλεση 
Τρίβουμε τα μπισκότα ως ότου γίνουν σκόνη (σε μπλέντερ για πιο γρήγορο και καλύτερο αποτέλεσμα). Στρώνουμε το τριμμένο μπισκότο πρόχειρα στο σκεύος που θα φυλάξουμε το γλυκό μας και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τώρα που θα είναι πιο μαλακό και θα κολλάνε τα τρίμματα μεταξύ τους το πατάμε καλά με το κουτάλι ή με το χέρι για να γίνει ένα ωραίο στρώμα, ομοιόμορφο αρκετά για να δεχτεί την κρέμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο και ώσπου να παγώσει η βάση με το βούτυρο, χτυπάμε με το μίξερ το ζαχαρούχο με το Philadelphia και το χυμό του λεμονιού. Όταν είναι έτοιμη η κρέμα τη ρίχνουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου και το αφήνουμε πάλι στο ψυγείο για να παγώσει. Θέλει αρκετή ώρα να σταθεροποιηθεί έτσι ώστε όταν θα απλώνουμε τη μαρμελάδα να μη μπερδεύεται με την κρέμα.

Καλύτερα να κάνουμε το γλυκό μια μέρα νωρίτερα πριν την ημέρα σερβιρίσματος, ή να μείνει τουλάχιστον μια νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.
Είναι πολύ δροσερό και ελαφρύ. Ένα κομμάτι δεν είναι αρκετό.........!!!



6 σχόλια:

  1. Το γλυκό είναι φοβερό! Γευστικότατο, πανεύκολο και πανάλαφρο! Αλλά το έκανα δύο φορές, και η κρέμα δεν έγινε ποτέ συμπαγής. Δηλαδή, ενώ φαινόταν αρκετά πηχτή όταν τελείωνε από το μίξερ, την επόμενη μέρα (στο κόψιμο) έτρεχε δεξιά-αριστερά (με δύο πακέτα τυρί-κρέμα).
    Καμία ιδέα για το τι έχει πάει στραβά; Μήπως η βάση μπισκότου πρέπει να μείνει στο ψυγείο για περισσότερη ώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή φίλη,
      σου απάντησα νωρίτερα χωρίς να προσέξω τη σημείωση σου ότι έβαλες 2 κουπάκια τυρί κρέμα. Διπλασίασες αντίστοιχα και τα υπόλοιπα υλικά ??? Πιθανόν αυτό να είναι το πρόβλημα. Υπ' όψιν το λεμόνι είναι που βοηθάει στο πήξιμο της κρέμας και συνήθως η ποσότητα χυμού για μια δόση είναι από ένα μέτριο λεμόνι. Μην το φοβάσαι όμως δεν ξυνίζει η κρέμα καθόλου.

      Διαγραφή
  2. an thelo na valo 4 paketa tyria poso tha ayxiso ta upoloipa;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γλυκό είναι εύκολο και πολυ νόστιμο.Μην φοβηθείτε αν η κρέμα είναι λίγο νερουλή στην αρχή, με 2 λεπτά στο ψυγείο σφίγγει αμέσως.Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορείτε να προσθέσετει ένα φύλλο ζελατίνας αν δεν σας πήζει ...την βρέχεται σε χλιαρό νεράκι και την προσθέτεται στην κρέμα
    καλή επιτυχία ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προσπάθησε να μην βάλεις τα υλικά της κρέμας στο μίξερ. Ανακάτεψε τα με ένα κουτάλι. Το πολύ πολύ αν κανει σβολους το τυρί, βάλτο μόνο του στο μίξερ κ τα υπόλοιπα με κουτάλι. Επίσης αντί για λεμόνι που ειναι υγρό μπορείς να βάλεις λίγο στραγγιστό γιαούρτι που θα το κανει ακόμα πιο συμπαγές και έχει και καποια οξύτητα Απο αυτή που θα είχε με το λεμόνι Εμένα ετσι μου βγαίνει πολύ κομπλέ. Χωρίς διαρροές αριστερά δεξιά! Καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή