Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Εύκολη τούρτα μωσαϊκό


  Αυτή η "τούρτα" είναι μια ευχάριστη παραλλαγή του απλού μωσαϊκού, ανεβάζει το ωραίο αυτό γλυκάκι ένα επίπεδο παραπάνω.

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα Πτι μπερ
1 γάλα εβαπορέ
1 κουτί νερό (το κουτί από το εβαπορέ)
1/2 μπάρα μαργαρίνης
2 κουβερτούρες (από 125 γρ η κάθε μια)
3 κουτ. σούπας κάστερ
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση
Η δόση είναι για ένα 28άρι ταψάκι ή ένα οβάλ πυρέξ ανάλογης χωριτικότητας.

Σε μια κατσαρόλα ζεστένουμε το γάλα με το νερό, προσθέτουμε το βιτάμ με τις κουβερτούρες. Κρατάμε λίγο κρύο γάλα για να διαλύσουμε το κάστερ. Σπάμε τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στην κρέμα. Τ' απλώνουμε στο ταψάκι και το αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο να παγώσει. 'Επειτα ξεκινάμε να χτυπάμε το μόρφατ, προσθέτοντας σιγά σιγά το ζαχαρούχο. Όταν ενωθούν καλά το αφήνουμε κι αυτό όλο το βράδυ στο ψυγείο να παγώσει.
Την επομένη απλώνουμε το μίγμα της λευκής κρέμας πάνω από τη σοκολατένια βάση και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Προεραιτικά μπορείτε να κρατήσετε λίγη κουβερτούρα τριμμένη για ντεκόρ από πάνω.

Καλή επιτυχία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου