Υλικά για την κρέμα
1 lit γάλα
7-8 κουταλιές άνθος αραβοσίτου (δεν φτάνει ένα σακουλάκι, εγώ παίρνω κουτί και βάζω όσο θέλω)
1- 1/2 κουταλιά γεμάτη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γεμάτη κουταλιά κακάο
100 γρ κουβερτούρα (σε κομματάκια)
Αντί για παντεσπάνι θα χρειαστείτε μπισκότα τύπου Πτι Μπερ. Για την παραπάνω ποσότητα κρέμας θα χρειαστείτε 1- 1 1/2 πακέτο μπισκότα, βουτηγμένα στα γρήγορα σε γάλα.
Παρακάτω ακολουθούν φωτό με την τοποθέτηση των μπισκότων.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί, αφού πρώτα έχουμε κρατήσει λίγο κρύο, μέσα στο οποίο διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου, το αλεύρι και το κακάο. Όταν το γάλα ζεσταθεί καλά (θα το καταλάβετε από τους υδρατμούς που θα εξατμίζονται) το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σοκολατένιο χυλό που έχει δημιουργηθεί από τη μίξη όλων των παραπάνω. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε ανακατεύοντας σιγά σιγά ως ότου πήξει. 'Οταν σβήσουμε την κρέμα και ενώ είναι ακόμη ζεστή ρίχνουμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη και συνεχίζουμε ν' ανακατώνουμε μέχρι να λιώσει. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
Σ' ένα τάπερ ξεκινάμε στρώνουμε τα μπισκότα και γεμίζουμε τα κενά με μικρά τρίμματα, (τα οποία δεν χρειάζεται να έχουμε βρέξει).
Το τάπερ που έχω στη φωτό παρακάτω είναι χωρητικότητας 3 lit και έχω κάνει 3 στρώσεις.
Καλή επιτυχία !!!
Θα μπορούσατε να κάνετε το ίδιο, αφήνοντας την κρέμα λευκή με άρωμα βανίλιας. Ίσως και λίγη λευκή σοκολάτα να ενίσχυε το άρωμα. Επειδή όμως η λευκή σοκολάτα είναι πιο λιπαρή βάλτε μικρότερη ποσότητα. Ενώ από πάνω θα ταίριαζε τέλεια τρίμμα ινδικής καρύδας με φιλετάκι αμύγδαλο.
1 lit γάλα
7-8 κουταλιές άνθος αραβοσίτου (δεν φτάνει ένα σακουλάκι, εγώ παίρνω κουτί και βάζω όσο θέλω)
1- 1/2 κουταλιά γεμάτη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γεμάτη κουταλιά κακάο
100 γρ κουβερτούρα (σε κομματάκια)
Αντί για παντεσπάνι θα χρειαστείτε μπισκότα τύπου Πτι Μπερ. Για την παραπάνω ποσότητα κρέμας θα χρειαστείτε 1- 1 1/2 πακέτο μπισκότα, βουτηγμένα στα γρήγορα σε γάλα.
Παρακάτω ακολουθούν φωτό με την τοποθέτηση των μπισκότων.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί, αφού πρώτα έχουμε κρατήσει λίγο κρύο, μέσα στο οποίο διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου, το αλεύρι και το κακάο. Όταν το γάλα ζεσταθεί καλά (θα το καταλάβετε από τους υδρατμούς που θα εξατμίζονται) το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σοκολατένιο χυλό που έχει δημιουργηθεί από τη μίξη όλων των παραπάνω. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε ανακατεύοντας σιγά σιγά ως ότου πήξει. 'Οταν σβήσουμε την κρέμα και ενώ είναι ακόμη ζεστή ρίχνουμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη και συνεχίζουμε ν' ανακατώνουμε μέχρι να λιώσει. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
Σ' ένα τάπερ ξεκινάμε στρώνουμε τα μπισκότα και γεμίζουμε τα κενά με μικρά τρίμματα, (τα οποία δεν χρειάζεται να έχουμε βρέξει).
Το τάπερ που έχω στη φωτό παρακάτω είναι χωρητικότητας 3 lit και έχω κάνει 3 στρώσεις.
Καλή επιτυχία !!!
Θα μπορούσατε να κάνετε το ίδιο, αφήνοντας την κρέμα λευκή με άρωμα βανίλιας. Ίσως και λίγη λευκή σοκολάτα να ενίσχυε το άρωμα. Επειδή όμως η λευκή σοκολάτα είναι πιο λιπαρή βάλτε μικρότερη ποσότητα. Ενώ από πάνω θα ταίριαζε τέλεια τρίμμα ινδικής καρύδας με φιλετάκι αμύγδαλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου