Υλικά
250 γρ βούτυρο (ή μαργαρίνη ή μισό - μισό)
2/3 ποτήρι ζάχαρη άχνη
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως και λίγο παραπάνω μέχρι να μη κολάει στα χέρια αλλά να παραμένει μαλακή)
1 βανίλια
1 κουτ. γλ. μπέΐκιν πάουντερ
100 γρ κουβερτούρα τριμμένη
λίγο κακάο αν θέλουμε να κάνουμε μερικά καφέ μπισκότα.
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το οποίο το έχουμε βγάλει λίγο νωρίτερα για να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά μέχρι εκεί που γράφω και το μπέϊκιν.
'Επειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη αν θέλουμε να κάνουμε μερικά καφέ μπισκότα, προσθέτοντας στο ένα μέρος το κακάο. Ανακατώνουμε καλά και τέλος προσθέτουμε και την τριμμένη κουβερτούρα, αφού πρώτα την έχουμε αλευρώσει λίγο.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο να σταθεί και να σφίξει το βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά αν βιάζεστε μπορείτε να τα πλάσετε κατευθείαν.
Πλάθουμε τα μπισκότα στο επιθυμητό σχήμα και ψήνουμε στους 175-180οC για 10-12 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
250 γρ βούτυρο (ή μαργαρίνη ή μισό - μισό)
2/3 ποτήρι ζάχαρη άχνη
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως και λίγο παραπάνω μέχρι να μη κολάει στα χέρια αλλά να παραμένει μαλακή)
1 βανίλια
1 κουτ. γλ. μπέΐκιν πάουντερ
100 γρ κουβερτούρα τριμμένη
λίγο κακάο αν θέλουμε να κάνουμε μερικά καφέ μπισκότα.
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το οποίο το έχουμε βγάλει λίγο νωρίτερα για να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά μέχρι εκεί που γράφω και το μπέϊκιν.
'Επειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη αν θέλουμε να κάνουμε μερικά καφέ μπισκότα, προσθέτοντας στο ένα μέρος το κακάο. Ανακατώνουμε καλά και τέλος προσθέτουμε και την τριμμένη κουβερτούρα, αφού πρώτα την έχουμε αλευρώσει λίγο.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο να σταθεί και να σφίξει το βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά αν βιάζεστε μπορείτε να τα πλάσετε κατευθείαν.
Πλάθουμε τα μπισκότα στο επιθυμητό σχήμα και ψήνουμε στους 175-180οC για 10-12 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Tip : έχω κάνει διάφορες παραλλαγές στο περιεχόμενο των μπισκότων με ινδοκάρυδο, ξηρούς καρπούς, κομματάκια φρούτων ή κανέλα. Η γεύση είναι θέμα γούστου και διάθεσης, αν και αυτά με τη σοκολάτα έχουν τη μεγαλύτερη επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου