Προφιτερόλ με 4 υλικά (αν προσθέσουμε και τα σου και την κρέμα, ξεπερνάμε τα 4 υλικά, αλλά και σκέτη η κρέμα σοκολάτας είναι μια χαρά).
για την κρέμα σοκολάτα:
1 κιλό γάλα
500 γρ ζάχαρη
120 γρ αλεύρι
60 γρ κακάο
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά στην κατσαρόλα που θα κάνουμε την κρέμα, με το μάτι αναμένο. Χωρίς να καεί το κακάο με τη ζάχαρη, αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα. Ανακατώνουμε μέχρι να πήξει.
Αν σας ζορίσει στο πήξιμο, διαλύστε 2 κ.σ. κάστερ σε λίγο νερό και προσθέστε το στην κατσαρόλα (χωρίς να είναι η κατσαρόλα στο μάτι).
Όταν πήξει την αποσύρετε και την μοιράζετε σε μπολάκια.
Αν θέλετε πιο πλούσια εμφάνιση, μπορείτε να προσθέσετε στον πάτο του μπολ σου με κρέμα ζαχαροπλαστικής και σαντιγί από επάνω.
για την κρέμα σοκολάτα:
1 κιλό γάλα
500 γρ ζάχαρη
120 γρ αλεύρι
60 γρ κακάο
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά στην κατσαρόλα που θα κάνουμε την κρέμα, με το μάτι αναμένο. Χωρίς να καεί το κακάο με τη ζάχαρη, αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα. Ανακατώνουμε μέχρι να πήξει.
Αν σας ζορίσει στο πήξιμο, διαλύστε 2 κ.σ. κάστερ σε λίγο νερό και προσθέστε το στην κατσαρόλα (χωρίς να είναι η κατσαρόλα στο μάτι).
Όταν πήξει την αποσύρετε και την μοιράζετε σε μπολάκια.
Αν θέλετε πιο πλούσια εμφάνιση, μπορείτε να προσθέσετε στον πάτο του μπολ σου με κρέμα ζαχαροπλαστικής και σαντιγί από επάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου