Αυτά τα μπισκότα είναι από τα νοστιμότερα που έκανα τελευταία, δοκιμάστε τα, περιμένω σχόλια...
Υλικά για 26 τεμ περίπου (ανάλογα το μέγεθος)
100 γρ ζάχαρη άχνη
60 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ βούτυρο ( ή μισό μαργαρίνη - μισό βούτυρο αγελάδος).
2 αυγά
200 γρ αλεύρι
1 κουτ. γλ. μπέϊκιν
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
λίγο αλάτι
150 γρ κουβερτούρα τριμμένη (ή σταγόνες σοκολάτας).
Εκτέλεση
Προσπαθείτε πάντα να έχετε όλα τα υλικά σας εκτός ψυγείου αρκετή ώρα πριν τα χρησιμοποιήσετε, ιδίως το βούτυρο.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (με το μίξερ αφρατεύει περισσότερο) και έπειτα προσθέτουμε το αυγό. Οταν χτυπηθούν όλα τα παραπάνω καλά, προσθέτουμε το αλεύρι με την κανέλα, το μπέϊκιν και το αλάτι. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη (αν δουλεύουμε με μίξερ το σταματάμε) προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε λίγο με το χέρι για να πάει παντού. Η ζύμη θα είναι σχετικά μαλακή αλλά δεν θα κολλάει πολύ στα χέρια. Πλάθουμε στρογγυλά στρουμπουλά μπισκοτάκια (δεν τα πατάμε πολύ) και τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν αρκετά.
Τα ψήνουμε στους 170 - 180οC για 10-12 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Όταν κρυώσουν θα είναι σχετικά μαλακά αλλά ιδιαίτερα απολαυστικά.
Καλή επιτυχία !!!
Υλικά για 26 τεμ περίπου (ανάλογα το μέγεθος)
100 γρ ζάχαρη άχνη
60 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ βούτυρο ( ή μισό μαργαρίνη - μισό βούτυρο αγελάδος).
2 αυγά
200 γρ αλεύρι
1 κουτ. γλ. μπέϊκιν
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
λίγο αλάτι
150 γρ κουβερτούρα τριμμένη (ή σταγόνες σοκολάτας).
Εκτέλεση
Προσπαθείτε πάντα να έχετε όλα τα υλικά σας εκτός ψυγείου αρκετή ώρα πριν τα χρησιμοποιήσετε, ιδίως το βούτυρο.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (με το μίξερ αφρατεύει περισσότερο) και έπειτα προσθέτουμε το αυγό. Οταν χτυπηθούν όλα τα παραπάνω καλά, προσθέτουμε το αλεύρι με την κανέλα, το μπέϊκιν και το αλάτι. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη (αν δουλεύουμε με μίξερ το σταματάμε) προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε λίγο με το χέρι για να πάει παντού. Η ζύμη θα είναι σχετικά μαλακή αλλά δεν θα κολλάει πολύ στα χέρια. Πλάθουμε στρογγυλά στρουμπουλά μπισκοτάκια (δεν τα πατάμε πολύ) και τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν αρκετά.
Τα ψήνουμε στους 170 - 180οC για 10-12 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Όταν κρυώσουν θα είναι σχετικά μαλακά αλλά ιδιαίτερα απολαυστικά.
Καλή επιτυχία !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου