Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Τζατζίκι

Υλικά 
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1/2 αγγουράκι σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1     "     γλυκού ξύδι
άνιθο


Εκτέλεση
Ξεκινάμε καθαρίζοντας το αγγουράκι και το σκόρδο. Το αγγουράκι μου αρέσει σε κύβους γιατί αφήνει λιγότερα υγρά στη σαλάτα, αλλά και στον τρίφτη είναι μια χαρά, αρκεί να το αφήσετε να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι με 2πλό χαρτί κουζίνας. Το σκόρδο είναι καλύτερα να το περάσετε από την ειδική πρέσα  ή αν δεν έχετε από την πολύ λεπτή πλευρά του τρίφτη.
Στο σκεύος που θα φυλάξουμε το τζατζίκι (κατά προτίμηση γυάλινο για να μην μεταφέρει τις μυρωδιές)   προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά ως ότου ενωθούν.
Πιθανόν κάποια από τα υλικά να θέλετε να αυξήσετε την ποσότητα τους ή να την μειώσετε,  ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή και να παραλείψετε κάτι, π.χ. το ξύδι και/ή τον άνιθο.

Διατηρείται στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα.
Είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό για πολλά φαγητά αλλά και ένα πολύ ωραίο ορεκτικό αν το βάλετε σ' ένα μπολάκι συνοδευόμενο από κριτσίνια, ή πάνω σε παξιμάδια, ή κράκερς με σαλάμι αέρος, πιστέψτε με αυτό το μεζεδάκι θα έχει σίγουρη επιτυχία.

Καλή όρεξη !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου