Αυτό το παντεσπάνι είναι εύκολο, γρήγορο και με 100% επιτυχία. Για να το κάνετε θα χρειαστείτε:
Υλικά (για 28άρι ταψί)
Εκτέλεση
Πρώτα κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε σε αυτό το μπέϊκιν και τη βανίλια. Έπειτα ξεκινάτε να βάζετε με τη σειρά στον κάδο του μίξερ, τα αυγά, αφού χτυπηθούν ελαφρά προσθέτετε τη ζάχαρη σιγά σιγά και αφήνετε να χτυπηθούν όλα μαζί μέχρι που να ασπρίσουν ελαφρώς και να φουσκώσει ο χυλός. Αμέσως μετά ξεκινάτε να προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και χτυπάτε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτετε το γάλα και είστε έτοιμοι.
Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC για 30-35 λεπτά, (ανάλογα και με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας).
Tip: αν θέλετε να κάνετε το παντεσπάνι σας σοκολατένιο, τότε αφαιρέστε μια γενναία κουταλιά της σούπας αλεύρι και προσθέστε κακάο !!!
Υλικά (για 28άρι ταψί)
- 5 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλ. μπέϊκιν (γεμάτο)
- 1 βανίλια
- 1/3 κούπας γάλα
Εκτέλεση
Πρώτα κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε σε αυτό το μπέϊκιν και τη βανίλια. Έπειτα ξεκινάτε να βάζετε με τη σειρά στον κάδο του μίξερ, τα αυγά, αφού χτυπηθούν ελαφρά προσθέτετε τη ζάχαρη σιγά σιγά και αφήνετε να χτυπηθούν όλα μαζί μέχρι που να ασπρίσουν ελαφρώς και να φουσκώσει ο χυλός. Αμέσως μετά ξεκινάτε να προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και χτυπάτε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτετε το γάλα και είστε έτοιμοι.
Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC για 30-35 λεπτά, (ανάλογα και με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας).
Tip: αν θέλετε να κάνετε το παντεσπάνι σας σοκολατένιο, τότε αφαιρέστε μια γενναία κουταλιά της σούπας αλεύρι και προσθέστε κακάο !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου