Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Κρέμα πορτοκάλι, εύκολη και νηστίσιμη

Ένα υπέροχο γλυκό, εύκολο,γρήγορο και νηστίσιμο, που όμως θα σας γίνει αγαπημένη συνήθεια και για τις υπόλοιπες εποχές.

Υλικά
1 lit χυμό πορτοκάλι εμπορίου
8 κουτ. σούπας ζάχαρη 
8 κουτ. σούπας κάστερ πάουντερ 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 3/4 του χυμού να ζεσταίνονται και  στο υπόλοιπο διαλύουμε τη ζάχαρη με το κάστερ.  Όταν αρχίσει ν' αχνίζει ο χυμός στην κατσαρόλα, τον αποσύρουμε για λίγο και ρίχνουμε το μείγμα του χυμού με τη ζάχαρη και το κάστερ. Το βάζουμε ξανά στην φωτιά και συνεχίζουμε ανακατεύοντας συνέχεια ως ότου πήξει. Θέλει λίγο χρόνο για να γίνει αυτό, εξαρτάται από τη θερμοκρασία της εστίας. Η  δική μου φτάνει ως το 6 και το ξεκινάω στο 5 και σταδιακά το χαμηλώνω ως το 3. Δεν θέλουμε "ν' αρπάξει" από κάτω γιατί θα μυρίζει όλη η κρέμα καμένο. 

Όταν πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μπολάκια. Βγάζει 6-8 μπολάκια ανάλογα το μέγεθος τους.  Όταν το σερβίρουμε,  κρύο, μπορούμε να πασπαλίσουμε λίγη κανέλα.
Το διατηρούμε στο ψυγείο. Αν αντέξετε και δεν τα καταναλώσετε αμέσως ...... ίσως τη δεύτερη μέρα δείτε να "ξερνάει" ζουμί. Δεν πειράζει μη σας ανησυχεί, είναι τελείως φυσιολογικό, χαλάει λίγο την εμφάνιση αλλά καθόλου τη γεύση, είναι χυμός, όπως στην κρέμα βανίλια, βγάζει γάλα κλπ...

Καλή επιτυχία !!!


Υ.Γ. 1 -  χθες δοκίμασα να κάνω την κρέμα με 100 % φρεσκοστιμένο χυμό. Ήταν καλή αλλά λίγο πιο ξινή. Εξαρτάται από τα γούστα του καθενός αν το αντέχετε ή όχι. 
Υ.Γ. 2 - μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή με χυμό κεράσι ή άλλο χυμό, που όμως να μην έχει πούλπα όπως ο χυμός μπανάνας π.χ.

σε ατομική συσκευασία