Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Γλυκό ψωμί με μερέντα

Αυτή τη συνταγή τη βρήκα στο διαδίκτυο και αμέσως μόλις είδα το τελικό αποτέλεσμα στη φωτό, ήξερα ότι  θα το κάνω αμέσως και θα είναι έτοιμο για μετά το μεσημεριανό φαγητό.

Για να το πετύχετε κι εσείς, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και προμηθευτείτε τα εξής υλικά :

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
2 αυγά  (χτυπημένα)
60 γρ ζάχαρη (κρυσταλλική)
180 γρ γάλα  (σε θερμοκρασία δωματίου)
80 γρ βούτυρο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
8 γρ αλάτι
Μερέντα  (έβαλα με το μάτι)

Εκτέλεση 
Στο μαλακό βούτυρο βάζουμε τη ζάχαρη και ανακατώνουμε, αμέσως συνεχίζουμε προσθέτοντας τ' αυγά και τη μαγιά, που πρώτα έχουμε διαλύσει στο χλιαρό γάλα, (μόνο τη μαγιά διαλύουμε στο γάλα). Αφού τελειώσουμε με όλα τα υγρά υλικά, προσθέτουμε σιγά - σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και το αλάτι.
Αφού ζυμώσουμε καλά και δημιουργηθεί μια λεία μπάλα, τη βάζουμε σε μια λεκανίτσα και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί για μια ώρα περίπου.
Μετά τη 1 ώρα, ανοίγουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα κομμάτια. Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε ένα κύκλο. Στους 3 κύκλους απλώνουμε μερέντα, οχι πολύ για να μη ξεχυλίσει στο ψύσιμο. Απλώνουμε καλά παντού αφήνοντας 1 εκ περιμετρικά περιθώριο. Βάζουμε τον ένα πάνω από τον άλλο και σκεπάοζουμε με τον τελευταίο. Κόβουμε μικρά τρίγωνα κομμάτια και ανα 2 τα στρίβουμε με αντίθετη φορά, ώσπου να τελειώσουμε όλα τα κομμάτια. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα ωραίο σχμήμα σαν λουλούδι ή σαν αστέρι. Δείτε τις φωτό που ακολουθούν.Είναι πολύ νόστιμο και πιθανόν να γίνεται εξίσου ωραίο με κάποια μαρμελάδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC ως ότου ροδίσει.

Καλή επιτυχία !