Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Κουτάκι τσαντάκι για παιδικό πάρτι ή μπομπονιέρα βάπτισης


  Κουτάκι τσαντάκι για παιδικό πάρτι. Μπορεί να γίνει σε διάφορα χρώματα χαρτιού και κορδέλας με περιεχόμενο ανάλογο του ενδιαφερόμενου μετά από συνεννόηση με τον ίδιο.
η τιμή γι' αυτό το τσαντάκι έιναι 0,50 Ευρώ / τεμ (χωρίς τα κουφέτα).

η τιμή γι' αυτά τα τσαντάκια είναι διαφορετική, πάντα βάση της διακόσμησης , μετά από συνεννόηση.

 



  Αν θέλετε να προσφέρετε κι εσείς κάτι τέτοιο στο δικό σας πάρτι, μπορείτε να τα παραγγείλετε εδώ με 0,40 Ευρώ/ τεμ - μόνο το κουτί (κάθε έξτρα διακόσμηση διαφοροποιεί την τιμή).
Μίνιμουμ ποσότητα 12 τεμ/σχέδιο.
(τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον παραλήπτη - παράδοση με αντικαταβολή).

Μπομπονιέρα κουτάκι για κουφέτα νύφη & γαμπρός

Σ' αυτή τη φωτό τα κουτάκια είναι χωρίς περιεχόμενο

 
  Στα μέρη μου συνηθίζουμε, την τελευταία εβδομάδα πριν το γάμο να δεχόμαστε φίλους και συγγενείς στο σπίτι, προκειμένου να μας προσφέρουν τα δώρα τους και να τους κεράσουμε τα δέοντα....

  Παρακάτω θα βρείτε φωτό από κάποια πρωτότυπα κουτάκια που κάνω η ίδια προκειμένου, όχι μόνο να ομορφύνει η περίσταση αλλά και να πρωτοτυπήσουμε.





όλα τα κουτάκια σ' αυτή τη φωτό είναι χωρίς περιεχόμενο .

 
 
 
Λευκό - κόκκινο με ασσορτί δαχτυλίδια χειροπετσέτας και χωνάκι ρυζιού με κόκκινες καρδούλες
 
 
 ο ασπρόμαυρος γαμπρός λόγω έξτρα εργασίας για την αντίθεση (πέτο με βελουτέ χαρτί) κοστίζει 0,55 ευρώ/τεμ.  Ο εκρού γαμπρός είναι στα 0,50 ευρώ/τεμ.
 
 


Αν θέλετε να προσφέρετε κι εσείς κάτι τέτοιο στο δικό σας γάμο, μπορείτε να τα παραγγείλετε εδώ με 0,50 Ευρώ/ τεμ για το γαμπρούλη και 0,60 Ευρώ/τεμ για τη νυφούλα  (δείτε τις φωτό) - μόνο το κουτί.
(τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον παραλήπτη - παράδοση με αντικαταβολή).


Με το καλό !!!

Πουγκάκια για παιδικό πάρτι

Υλικά για 16 τεμ

ζελατίνα διάφανη (ή και χρωματιστή).
κορδέλες σε διάφορα χρώματα
καραμέλες ή
marshmellows  ή
γκοφρετάκια   ή
γλειφιτζούρια   ή
και όλα τα παραπάνω, ανάλογα με το μέγεθος του πουγκιού


Εκτέλεση 
για 16 πουγκάκια που έκανα για ένα παιδικό πάρτι, μου έφτασε ένα φύλλο ζελατίνας. Μέσα είχα βάλει 3 μεγάλες καραμέλες φρούτων και 1 γκοφρετάκι.  Χώρισα τη ζελατίνα σε 16 ίσα περίπου κομμάτια και τα τύλιξα σαν χωνάκια, με τη βοήθεια λίγης σελοτέϊπ. Τέλος τα έδενα με φιογκάκι από σατέν κορδέλες που είχα διαλέξει σε διάφορα χρώματα. Χρειάστηκα περίπου 6 μέτρα κορδέλας.

Στο μεταξύ επειδή στον εορτάζων μπόμπιρα άρεσαν τα αυτοκίνητα, τύπωσα και πλαστικοποίησα φωτό από μερικά hotwheels, τα οποία αφού έκοψα τα έβαλα ένα ένα σε κάθε σακουλάκι περνώντας τα μέσα από την κορδέλα του πουγκιού. Την τρύπα στα αυτοκινητάκια την έκανα με διακορευτή.

Το κουτί Ferrari είναι επίσης φτιαγμένο από εμένα. Στα πλαϊνά είναι εκτυπωμένη και κολλημένη σε κουτί η ferrari και στο εμπρός και πίσω μέρος του κουτιού έχω κολλήσει το όνομα του εορταζόμενου.


TIP : για μεγαλύτερα πουγκάκια με περισσότερα κεράσματα εννοείται θα χρειαστείτε περισσότερη ζελατίνα, την οποία μπορείτε να αγοράσετε και σε άλλα χρώματα, όπως κίτρινο, πράσινο, κόκκινο ή μπλέ.



Γλάσο ζάχαρης - Royal icing

Υλικά 
1 ασπράδι αυγού
1 κούπα ζάχαρη άχνη

            ή

νηστίσιμο γλάσο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
νερό (με το μάτι ανάλογα πόσο πηχτό το θέλουμε)

χρώματα ζαχαροπλαστικής ανάλογα με το τι θέλουμε να διακοσμήσουμε.


Με την παραπάνω δόση, 1 ασπράδι με 1 κούπα ζάχαρη άχνη, φτάνει να διακοσμήσετε το περίγραμμα από 60 κουλουράκια περίπου.


Εκτέλεση
βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ασπράδι και ξεκινάμε να το χτυπάμε όπως για μαρέγκα, πάνω που αρχίζει ν' ασπρίζει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε λίγο ακόμη ως ότου έχουμε μια ωραία λευκή κρέμα.
Σταματάμε να το χτυπάμε και το χωρίζουμε σε μικρότερα μπολ αν θέλουμε να κάνουμε διάφορα χρώματα. 2 σταγόνες χρώματος σε κάθε μπολάκι είναι αρκετές για να χρωματιστεί το γλάσο, εκτός αν θέλετε πολύ έντονο αποτέλεσμα, οπότε βάζετε λίγο παραπάνω.
Μ΄αυτή τη δόση το χώρισα σε 2 ίσα μέρη και έκανα γαλάζιο και ροζ γλάσο μια και ήταν για παιδικό πάρτι και τα μπισκότα είχαν θέμα κοριτσάκια - αγοράκια.

Έχοντας την κατάλληλη μύτη του κορνέ, πραγματικά δεν σας περιορίζει τίποτε. Τα σχέδια είναι άπυρα και το γλάσο με το αυγό στέκεται ωραία και στεγνώνει σχετικά γρήγορα, ενώ αυτό με το νερό θέλει πιο πολύ ώρα για να στεγνώσει (ίσως και 24 ώρες).

Σε κάποια άλλη δημοσίευση θα προσπαθήσω να κάνω τριαντάφυλλα. Όταν στεγνώσουν θα είναι σκληρά σαν αυτά που αγοράζουμε από τα ζαχαροπλαστεία, σαν καραμέλα.









Μπορείτε να παραγγείλετε όποιο σχέδιο μπισκότο θέλετε από αυτά που έχω δημοσιεύσει, προς 0,60 Ευρώ το τεμ, με τη συσκευασία, σε ζελατίνα και κορδελίτσα ( το χρώμα μπορείτε να το επιλέξετε) + έξοδα αποστολής (εξαρτώνται από το βάρος του πακέτου).
Μίνιμουμ ποσότητα παραγγελίας 50 τεμ και πληρωμή με αντικαταβολή.
Υποβολή παραγγελίας τουλάχιστον 15 ημέρες πριν. 

Τούρτα φράουλα

Υλικά 

για το παντεσπάνι, δείτε τη συνταγή που έχω αναρτήσει παλιότερα ως "εύκολο παντεσπάνι".
ΑΥΤΗ Η ΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 26-28άρι ΤΑΨΊ

για την κρέμα στη μέση :
3 1/2 κούπες γάλα
7 κουτ. σούπας ζάχαρη
7 κουτ. σούπας νισεστέ
1 βανίλια
2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

για την κρέμα από πάνω :
400 ml σαντιγί
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη

για τη διακόσμηση από επάνω : 
τα 2/3 από ένα κουπάκι φράουλες
1 κουταλιά της σούπας (περίπου) φιλέ αμυγδάλου


Εκτέλεση
Για να κάνετε την κρέμα της μέσης, θα ξεκινήσετε βάζοντας τις 2 1/2 κούπες του γάλακτος στην κατσαρόλα να ζεσταίνεται και στην 1 που θα κρατήσετε σ' ενα άλλο σκεύος (κρύο το γάλα) θα διαλύσετε τη ζάχαρη, το νισεστέ και τη βανίλια. Όταν το γάλα αρχίζει να ζεσταίνεται, το αποσύρουμε για λίγο από τη φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα του  γάλακτος με τα υπόλοιπα υλικά. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς ως ότου πήξει η κρέμα.

Στο μεταξύ εννοείται έχουμε ήδη ψήσει το παντεσπάνι, το έχουμε κόψει και σιροπιάσει το κάτω μέρος για να είναι έτοιμο να υποδεχτεί την κρέμα.  Εμένα μου αρέσει να το βρέχω με γκαζόζα (sprite) του δίνει ένα πολύ ωραίο άρωμα και το κρατάει αφράτο λόγω του ανθρακικού. Αντίστοιχα ανάλογα με τα γούστα του καθενός, μπορούμε να σιροπιάσουμε το παντεσπάνι με πορτοκαλάδα ή σόδα.

Την συγκεκριμένη τούρτα αφού έκοψα το παντεσπάνι την έστησα πάλι μέσα στο ταψάκι (ταψί με αποσπόμενο δαχτυλίδι) για να έχει καλύτερο σχήμα.

Αφού και η κρέμα είναι έτοιμη και το παντεσπάνι σιροπιασμένο, προσθέτουμε 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά να πάρει ένα ωραίο ελαφρύ ροζ χρώμα. Αν σας αρέσει πολύ το άρωμα της φράουλας, στα καταστήματα που θα βρείτε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, συνήθως υπάρχουν και εσάνς φράουλας, αμυγδάλου βανίλιας κλπ.. σε υγρή μορφή για να τα προσθέτετε στο ανάλογο γλυκό. Εγώ στην δική μου δεν πρόσθεσα άρωμα.

Αφού έστρωσα ομοιόμορφα τη ροζ κρέμα, τη σκέπασα με το 2ο κομμάτι παντεσπάνι, το οποίο και σιρόπιασα με την υπόλοιπη γκαζόζα.  Από πάνω άπλωσα προσεκτικά την κρέμα σαντιγί, προσπαθώντας να βάλω λίγη και στα πλαϊνά για να καλύψω τις στρώσεις της τούρτας.

Έπειτα ξεκίνησα να στρώνω στις φέτες τις φράουλας σε σειρές, από έξω προς τα μέσα. Τα κενά που έφηναν οι φράουλες τις γέμισα με φιλέ αμυγδάλου, καθώς και τα πλαϊνά και τέλος πρόσθεσα από πάνω ένα τελευταίο συστατικό. Ένα μίγμα σαν ζελέ νερουλό, έτσι ώστε να διατηρήσουν το χρώμα τους η φράουλες και να μην χαλάσουν πριν καταναλωθεί η τούρτα. Το μίγμα αυτό είναι το διάφανο ζελέ που βρίσκετε στις τάρτες των ζαχαροπλαστείων. Το βρήκα σε πολλαπλή συσκευασία μικρών φακέλων σε γνωστό σούπερ μάρκετ, (για να μην κάνω διαφήμιση....) θα το καταλάβετε αμέσως μόλις το δείτε, γιατί στο φακελάκι επάνω έχει φωτό από μια τάρτα, (είναι μικρό πορτοκαλί, βάρους 12 γρ και περιγράφεται ως  γλάσο για τάρτες σε σκόνη, διάφανο). Μπορείτε και σε αυτό να προσθέσετε 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλετε για να δώσετε έμφαση στην εμφάνιση.

Αφού βάλετε και το γλάσο στις φράουλες,, η τούρτα είναι έτοιμη. Αφήστε την στο ψυγείο για μια ώρα περίπου, ώστε να μπορείτε να κόψετε άνετα το κομμάτι, χωρίς να σας διαλυθεί, να παγώσουν όλα τα υλικά μαζί.
έχω στρώσει και τις φράουλες και προσθέτω το φιλέ αμυγδάλου

μόλις πρόσθεσα και το γλάσο τάρτας πάνω από τις φράουλες και είναι έτοιμο για το ψυγείο

πλέον έτοιμη για κατανάλωση

καλή επιτυχία !!!

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Μελιτζανόπιτα - Eggplant pie

  Αυτή την υπέροχη συνταγή την έκανα πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της νηστείας και μας άρεσε τόσο που την κρατήσαμε και εκτός αυτής ...... !

Υλικά (για τη γέμιση)
3 μεγάλες μελιτζάνες
1 μέτριο κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά ψιλοκομμένη (πράσινη - κόκκινη ή και από τα 2, ότι υπάρχει)
λίγο δυόσμο
αλάτι - πιπέρι
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
*1 αυγό (προαιρετικά)
*150 γρ φέτα (προαιρετικά)

Για το φύλλο έχω δημοσιεύσει ήδη τη συνταγή και την εκτέλεση παλιότερα, δείτε παραδοσιακή ναουσαίικη πρασόπιτα.

Εκτέλεση 
Ξεκινάμε με τις μελιτζάνες. Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό για να ξεπικρίσουν (θα δείτε σε λίγο το νερό να γίνεται καφέ). Τις αλλάζουμε νερό 2 φορές, είναι αρκετά και τις αφήνουμε πάλι στο νερό για λίγο ακόμη.
Μετά από λίγο τις βάζουμε να  βράσουν ως ότου μαλακώσουν αρκετά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.  Περνάμε τα κρεμμύδια από λίγο βραστό νερό  για να φύγει το πολύ κάψιμο, το νερό κάτω από το σουρωτήρι θα βγαίνει πρασινωπό.
Συνεχίζουμε βάζοντας τα κρεμμύδια να σοταριστούν σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις βρασμένες και καλά σουρωμένες μελιτζάνες, προσθέτουμε τις πιπεριές και τελειώνοντας όταν όλα τα υλικά είναι ωραία αναμεμιγμένα σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το δυόσμο και το αλάτι με το πιπέρι.

**Αν δεν είναι περίοδος νηστείας μπορείτε στο τέλος λίγο μετά, αφού έχει αρχίσει η γέμιση να κρυώνει, να προσθέσετε το τυρί και το αυγό. Το αυγό γενικά δένει ωραία τη γέμιση και το τυρί της δίνει έξτρα γεύση.

ξεκινάω ν' ανοίγω το φύλλο με λίγο νισεστέ

μόλις έβαλα τη γέμιση 

έκλεισα την πίτα, βουτύρωσα και από επάνω και είναι έτοιμη για ψήσιμο


Καλή επιτυχία !!!!


Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Τραχανάς από πλιγούρι με μανιτάρια και γιαούρτι

Υλικά
1 κούπα τραχανά από πλιγούρι
4-5 φρέσκα μεγάλα μανιτάρια (καπελάκι)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά ginger τριμμένο (στο λεπτό μέρος του τρίφτη)
αλάτι - πιπέρι
μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1- 1 1/2 Lit νερό (μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό νερό με ζωμό κρέατος)
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
150 γρ φέτα
γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμμυδάκι, όλα τριμμένα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μετά από 2 λεπτά βάζουμε και τα τεμαχισμένα σε φέτες μανιτάρια. Σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά περίπου να βγούνε τ' αρώματα. Μετά βάζουμε το νερό ή ζωμό και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τ' αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 5 λεπτά. Τώρα ρίχνουμε τον τραχανά και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Ταυτόχρονα ελέγχουμε την ποσότητα των υγρών, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη. Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε και την τριμμένη φέτα και σβήνουμε το μάτι. Όταν φτάσει σε θερμοκρασία σερβιρίσματος το βάζουμε στο πιάτο και στο κέντρο προσθέτουμε το γιαούρτι.



Καλή όρεξη !!!

Σπιτική ρώσικη σαλάτα

Αυτή τη συνταγή την ανακάλυψε ο σύζυγος, αν και ομολογώ η τελική της μορφή τώρα δεν έχει καμία σχέση με την αρχική. Την αναβαθμίσαμε ψάχνοντας την τελειότητα,  θα το καταλάβετε αμέσως στην πρώτη μπουκιά........

Υλικά 
θα σας δώσω τα υλικά σε κάποιες ποσότητες που όμως δεν είναι απαραίτητο να διατηρήσετε ή να ακολουθήσετε επακριβώς αν δεν σας αρέσει ο συνδυασμός τους.

2 μέτριες βρασμένες πατάτες κομμένες σε κυβάκια (τις βράζουμε κομμένες)
100 γρ αρακά βρασμένο
2 μέτρια βρασμένα καρότα σε κυβάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σφιχτά βρασμένα αυγά
3 κλωναράκια άνιθο
4-5 αγγουράκια τουρσί (πίκλα) ψιλοκομμένα
λίγο αλάτι & πιπέρι
μαγιονέζα & γιαούρτι σε αναλογία τόση ώστε να γίνει μια ωραία αλοιφή που θα καλύπτει και ταυτόχρονα θα ενώνει τα υλικά (το γιαούρτι κρατήστε το σε μικρότερη ποσότητα από τη μαγιονέζα).
4-5 φέτες σαλάμι αέρος χοντροκομμένες και μετά σε κυβάκια.

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μαζί με τον αρακά και τα καρότα. Όταν μαλακώσουν λίγο, τόσο ώστε να διατηρούν το ωραίο χρώμα και σχήμα, να μη λιώνουν, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο μπωλ που θα φυλάξουμε τη σαλάτα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αυγά, τον άνηθο και το αγγουράκι τουρσί, όλα ψιλοκομμένα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλάτι, το πιπέρι και τη μαγιονέζα με το γιαούρτι. Τέλος το σαλάμι σε κυβάκια και ανακατεύουμε καλά ως ότου όλα τα υλικά ενωθούν καλά. Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και μετά από μια ωρίτσα περίπου είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη !!!!

Κότα με πατάτες στο φούρνο

Υλικά    (για 4 μερίδες)
4 μπούτια κότας  
1 κιλό πατάτες περίπου
1μεγάλο καρότο (κομμένο σε ροδέλες)
1 μικρό κρεμμύδι (χοντροκομμένο)
ελαιόλαδο
μαργαρίνη
1 κύβος κότας
λίγη μουστάρδα
αλάτι - πιπέρι
ρίγανη
χυμό από ένα λεμόνι
νερό

Εκτέλεση
ξεκινάμε καθαρίζοντας τις πατάτες. Τις κόβουμε κυδωνάτες και τις στρώνουμε στο ταψί. Έπειτα ρίχνουμε το καρότο που έχουμε καθαρίσει και κόψει σε ροδέλες και το κρεμμύδι χοντροκομμένο.
Στοιβάζουμε πάνω από τις πατάτες τα μπούτια της κότας και συνεχίζουμε προσθέτοντας το νερό, (να σκεπάζει σχεδόν τις πατάτες), το ελαιόλαδο, και λίγη μαργαρίνη εδώ κι εκεί. Σε μια κούπα βάζουμε λίγο ζεστό νερό και διαλύουμε τον κύβο και τη μουστάρδα, τα οποία και περιχύνουμε πάνω από το φαγητό. Τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη. Το λεμόνι για να μη χάσει τα ευεργετικά συστατικά και το άρωμα του το ρίχνουμε όταν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο.
Ψήνουμε στους 200οC για 45΄περίπου, (για να είμαστε σίγουροι μετά το μισάωρο ελέγχουμε το φαγητό μας με το πιρούνι και ανάλογα συνεχίζουμε).



Καλή επιτυχία !!!!

Σούπα με γιουβαρλάκια - soup with meat balls

Υλικά 
Για τα γιουβαρλάκια

  • 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο 
  • 1 μικρό κρεμμύδι στον τρίφτη
  • 1/2 φλ. καφέ ρύζι καρολίνα πλυμένο 
  • λίγο κύμινο 
  • 1  τσιμπιά μαργαρίνη 
  • 1 μικρό αυγό
  • 2 πρέζες φρυγανιά τριμμένη 
  • αλάτι - πιπέρι 

Για τη σούπα

  • 1/2 φλ. καφέ ρύζι καρολίνα πλυμένο 
  • 1 1/2 φωλιά φιδέ
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι - πιπέρι, κατά βούληση

Για το αυγολέμονο

  • 1 αυγό 
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση 
Ξεκινάμε με τα γιουβαρλάκια, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε μια σουπιέρα. Αφού γίνει ομοιόμορφο το μείγμα το  βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Συνεχίζουμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα νερό για να βράσει. Όταν πλέον αρχίσει ο βρασμός πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μεγάλες μπαλίτσες και τα βάζουμε να βράσουν για λίγο μέχρι που ν' αλλάξουν χρώμα. Τότε τ' αποσύρουμε σε μια σουπιέρα και πετάμε αυτό το νερό. Συνεχίζουμε στην ίδια κατσαρόλα (δεν χρειάζεται να την πλύνετε) βάζοντας πάλι ζεστό νερό, για να γλυτώσουμε χρόνο και  προσθέτουμε το ρύζι και το φιδέ (σπάζοντας τον πρώτα). Στην συνέχεια, στην αρχή του βρασμού προσθέτουμε και τα γιουβαρλάκια. Όταν φουσκώσει το ρύζι και ο φιδές σβήνουμε το μάτι και βάζουμε το ελαιόλαδο. Η βασική διαδικασία μαγειρέματος έχει ολοκληρωθεί.
Μετά από  30-40 λεπτά και ενώ η σούπα είναι κάπως ζεστή ακόμη ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Σε μια σουπιέρα βάζουμε πρώτα το αυγό και το χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε  ξανά. Τώρα με μια βαθιά κουτάλα παίρνουμε λίγο λίγο το ζουμί της σούπας και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο ενώ συνεχίζουμε με απαλό ανακάτεμα. Αυτό γίνεται σιγά σιγά έτσι ώστε να μην κόψει το αυγό και κάνει ασπράδια μέσα στη σούπα.Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζουμί μέχρι που να γεμίσει η σουπιέρα. Τέλος κάνουμε το αντίθετο και προσθέτουμε το περιεχόμενο της σουπιέρας στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα και ανακατεύουμε καλά να κατανεμηθεί παντού καλά το αυγολέμονο.
Η σούπα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.


* Αν δεν θέλετε η σούπα σας να είναι πηχτή, μπορείτε να βάλετε λιγότερο ρύζι ή και να το παραλείψετε τελείως και να αυξήσετε την ποσότητα του φιδέ και πάλι προαιρετικά.

* Την ίδια περίπου διαδικασία μπορείτε ν' ακολουθήσετε και για την κοτόσουπα. Με τη διαφορά ότι βράζω λίγο παραπάνω την κότα έτσι ώστε να μπορώ να την ξεκοκαλίσω και να βάλω στη σούπα μόνο το ψαχνό, το οποίο και προσθέτω σχεδόν στο τέλος του μαγειρέματος.  Έτσι δεν παιδεύομαι την ώρα του φαγητού με κόκαλα και λέρωμα χεριών, ιδίως όταν είναι για τα παιδιά.

Μοντέρνο δαχτυλίδι από φερμουάρ - zipped ring

  Αυτό το υπέροχο κόσμημα το αντέγραψα από μια παρουσιάστρια /  στυλίστρια σ' ένα δορυφορικό κανάλι που παρακολουθούσα σήμερα το πρωί χαλαρώνοντας στον καναπέ με το πρωινό μου.
Είναι πραγματικά εύκολο και πολύ πρωτότυπο.

θα χρειαστείτε :

  • φερμουάρ με μεταλλικά δόντια σε ότι χρώμα θέλετε, εγώ ξεκίνησα με το μαύρο. 
  • ένα στρας (μπορείτε να το βρείτε και αυτό σε διάφορα χρώματα).
  • λίγη κλωστή ίδια με αυτή του φερμουάρ ( εννοείται θα χρειαστείτε και βελόνα για να μπορέσετε να σουρώσετε το φερμουάρ και να δώσετε το επιθυμητό σχήμα).
  • πιστόλι ζεστής σιλικόνης 
  • ένα κρίκο δαχτυλιδιού, που θα βρείτε στο ίδιο κατάστημα ραπτικής, μαζί με άλλες χάντρες, κορδέλες κλπ...

Για μένα αυτά τα μαγαζιά είναι ο παράδεισος της χειροτεχνίας.

Σήμερα θα βάλω τη φωτό των τελειωμένων κοσμημάτων μια και δεν μπορώ ακόμη να αναρτήσω βίντεο με την πλήρη κατασκευή. Ελπίζω έστω και η φωτό να βοηθήσει για την ώρα.....



Καλή επιτυχία !!!

οικολογική μπομπονιέρα

Υλικά 
γλαστράκια με μικρόφυτα ή βότανα
οντουλέ χαρτόνι
σατέν κορδέλα
μεράκι και χρόνος σε μεγάλη ποσότητα !!!

Εκτέλεση 
Αν έχετε χρόνο και τα πάτε καλά με τις χειροτεχνίες μπορείτε να ακολουθήσετε τη συσκευασία που φαίνεται στη φωτό παρακάτω.  Ειδάλλως αν απλά θέλετε απλά να προσφέρετε τα φυτά αφήνοντας τη συσκευασία σε κάποιον ποιο ειδικό, μπορείτε να τα παραγγείλετε σε κατάστημα με είδη γάμου και βάπτισης τυλιγμένα με πολύχρωμο στυπόχαρτο ή από ένα ανθοπωλείο, συσκευασμένο σε μεταλιζέ ζελατίνα.
Οντουλέ χαρτόνι θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία με τιμή 1 Ευρώ (περίπου) το κομμάτι σε ότι χρώμα σας αρέσει ή σε κατάστημα με είδη συσκευασίας  και να το αγοράσετε με το κιλό. Το χρώμα θα είναι το κλασικό καφέ (όπως η φωτό).


καλή επιτυχία !!!

Γεμιστά - Gemista

Μια ωραία καλοκαιρινή συνταγή .......... που λατρεύω.

Υλικά (για 10-12 γεμιστά περίπου, ανάλογα το μέγεθος των λαχανικών)
400 γρ κιμά ανάμικτο (και με σκέτο μοσχαρίσιο το ίδιο ωραία θα γίνουν)
1 κούπα ρύζι καρολίνα
1     "      ώριμη τομάτα τριμμένη
1 κουτ. γλ. πελτέ τομάτας
10 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε πρώτα λαχανικά και τα ταξινομούμε στο ταψί μας για να δούμε πως και θα πόσα θα χωρέσει.  Τα λαχανικά μπορεί να είναι πράσινες πιπεριές, κόκκινες, κολοκυθάκια, ντομάτες ή ότι άλλο στα αρέσει και είναι αρκετά ογκώδες ώστε να μπορείτε να κάνετε κοιλότητα για γέμισμα. Στο γιο μου αρέσει και η γεμιστή πατάτα γιατί με τα υπόλοιπα δεν τα πάει καλά.
Αφού τα λαχανικά είναι έτοιμα (στα κολοκυθάκια και τις πατάτες αφαιρούμε την φλούδα με ένα αποφλοιωτικό ενώ τα υπόλοιπα θα είναι εντάξει και με ένα απλό πλύσιμο), ανάβουμε το φούρνο στους 180 - 200 οC έτσι ώστε να είναι ήδη έτοιμος μέχρι που να γεμίσουμε τα λαχανικά μας.
Σε μια κατσαρόλα τώρα ξεκινάμε τσιγαρίζοντας λίγο το κρεμμύδι και μετά από 2 λεπτά περίπου προσθέτουμε τον κιμά. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον πελτέ, και το ρύζι αφού το έχουμε πλύνει πρώτα. Γυρνάμε λίγο τη γέμιση μας με την κουτάλα να αναμιχθούν καλά τα υλικά και σβήνουμε το μάτι. Τέλος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο αν χρειαστεί, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
Ξεκινάμε το γέμισμα των λαχανικών μ' ένα κουταλάκι του γλυκού ελέγχοντας έτσι την ποσότητα της γέμισης, Δεν γεμίζουμε ως επάνω, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει και θα καλύψει το κενό που θα έχουν ωμά. Αν περισσέψει λίγη γέμιση δεν πειράζει καθόλου. Προσθέτετε λίγο νεράκι στην κατσαρόλα και την ξεπλένεται μέσα στο ταψί. Έτσι τίποτα δεν πάει χαμένο.  Αν σας αρέσουν οι πατάτες, μπορείτε 1-2 πατάτες να τις κόψετε κυδωνάτα και τις βάλετε όρθιες τυχαία ανάμεσα από τα γεμιστά. Πριν τα βάλετε στο φούρνο προσθέτετε λίγο νερό αν χρειάζεται (περίπου μέχρι τη μέση των γεμιστών) λίγο ελαιόλαδο, λίγη μαργαρίνη πάνω από τα γεμιστά, 5-6 τσιμπιές περίπου και λίγο επιπλέον αλάτι και πιπέρι, πάνω από τα λαχανικά.
Εγώ τα ψήνω στη γάστρα και τα μαγειρεύω για 1 ώρα περίπου, το μισό χρόνο σκεπασμένα και το υπόλοιπο ξεσκέσπαστα για να πάρουν ωραία κρούστα τα λαχανικά.
Αν εσείς τα κάνετε σε ταψί, μπορείτε να τα σκεπάσετε στην αρχή με αλουμινόχαρτο, θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.


TIP !!! αν τα γεμιστά σας αρέσουν πολύ και θέλετε να τα απολαμβάνετε και το χειμώνα, μπορείτε τουλάχιστον τις πιπεριές (γιατί τα υπόλοιπα δεν καταψύχονται) να τις έχετε έτοιμες καθαρισμένες (κομμένο το καπάκι- κοτσάνι) και να τις βάλετε σε σακούλα στην κατάψυξη. Μόνο έχετε υπ'όψην ότι δεν πρέπει να τις βγάλετε πολύ νωρίς και ξεπαγώσουν, γιατί μαυρίζουν και χαλάνε.  Πρέπει να τις γεμίζετε ενώ είναι ακόμη παγωμένες. Το γέμισμα και το ψήσιμο είναι όπως και στα φρέσκα γεμιστά.

TIP 2 !!! για τους λάτρεις της light κουζίνας, μπορείτε ν' αποφύγετε τελείως το τσιγάρισμα και ν' ανακατώσετε όλα τα υλικά ενώ είναι ωμά και να γεμίσετε τα λαχανικά με το χέρι. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι ίδια. Έτσι θα μοιάζουν ποιο πολύ με βραστά.